Βαθμολογία

Όλα τα λεφτά το καρέ...

Οκτώ στροφές έμειναν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League, οκτώ σημαντικές στροφές για την ομάδα της ΑΕΛ που μάχεται για την παραμονή στη κατηγορία.

Οκτώ κρίσιμα ματς, 24 διεκδικήσιμοι βαθμοί για την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα προκειμένου να βρει αυτούς που απαιτούνται για την σωτηρία και να προστεθούν στους υπάρχοντες 22 για να έρθει η πολυπόθητη παραμονή.

Τέσσερα ματς θα δώσει εντός η ΑΕΛ και άλλα τόσα εκτός στοχεύοντας στην κατάκτηση 11-12 βαθμών καθώς προσωπικά πιστεύω ότι 33-34 βαθμοί αρκούν για μία ομάδα για να είναι εξασφαλισμένη ήτοι τουλάχιστον στην 12η θέση.

Η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό, θα ταξιδέψει στην Ήπειρο και το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα παίξει στη Λάρισα με τον Αστέρα Τρίπολης, θα επισκεφθεί την Πλατεία, εν συνεχεία θα μετρήσει τις δυνάμεις της με τον ΠΑΟΚ εντός και θα κλείσει τα εκτός με το ματς στην έδρα της ΑΕΚ, πριν πέσει η αυλαία στον Κάμπο κόντρα στον Ολυμπιακό.

Παρατηρώντας το πρόγραμμα βλέπουμε ότι το επόμενο καρέ αγώνων είναι το πλέον κρίσιμο καθώς η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει ομάδες με τον ίδιο στόχο, ήτοι κάθε βαθμός και βαθμοί εκεί μετράνε διπλά. Οι «βυσσινί» θέλουν σίγουρα το 2/2 εντός ήτοι νίκες με Λεβαδειακό και Αστέρα, ενώ αν μπορέσει και κάνει ένα «2» σε Ηράκλειο ή Γιάννενα αυτό θα έχει διπλή αξία καθώς και η ΑΕΛ θα πάρει τρεις πόντους, έναντι κανενός του αντιπάλου της.

Το ιδανικό σε αυτή τη τετράδα αγώνων θα ήταν μια συγκομιδή 10-12 βαθμών, ήτοι τρεις νίκες και μία ισοπαλία ή τέσσερις νίκες κάτι που αν συμβεί, μετά θα πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα για να υποβιβαστεί η ΑΕΛ. Το άσχημο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ειδικά τα δύο εκτός είναι ματς ζωής ή θανάτου καθώς τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο ΠΑΣ έχουν αρκετές απώλειες και θέλουν να ρεφάρουν κόντρα στην ΑΕΛ για να παραμείνουν ζωντανοί στη μάχη.

Αν η ΑΕΛ στα ματς αυτά δεν πάρει τους βαθμούς που πρέπει, αν όχι 10-12, τουλάχιστον 7-8 βαθμούς, τότε θα δυσκολευτεί πολύ η υπόθεση και μετά θα χρειαστούν υπερβάσεις κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Βέβαια και εκεί η ΑΕΛ έχει ένα πλεονέκτημα. Ποιο είναι αυτό; Ότι αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός δεύτερος και η ΑΕΚ τρίτη, ενώ το πιθανότερο είναι οι θέσεις να έχουν κριθεί και μαθηματικά όταν θα τους αντιμετωπίσουν οι «βυσσινί».

Άρα και εκεί η ΑΕΛ μπορεί να πάρει βαθμούς, αλλά το ίδιο έλεγε και την σεζόν 2010-2011 όταν είχε ακριβώς την ίδια τριάδα αγώνων στο φινάλε, αλλά ανάποδα, εκτός ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και εντός ΑΕΚ. Τότε δεν πήρε τίποτα από τα ματς, βέβαια τότε κυνηγούσε ένα θαύμα, αλλά επειδή αυτά τα ματς πάντα είναι δύσκολα καλό θα είναι η ΑΕΛ να έχει ξεμπερδέψει με την παραμονή μέχρι τότε και να μην ψάχνει βαθμούς εκεί για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία των ομάδων, προσέξτε όχι την μοίρα τους, αλλά την πορεία και τι εννοούμε. Αν η ΑΕΛ και η κάθε ΑΕΛ θέλει πχ βαθμούς με τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρακαλά να μην έρθει αήττητος ο Δικέφαλος στη Λάρισα καθώς θα παλεύει για να ισοφαρίσει το μοναδικό και ανεπανάληπτο επίτευγμα της σεζόν 1963-1964 όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίχως ήττα τον τίτλο. Επίσης επ' ουδενί μην περιμένει κανείς να χαριστούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Για αυτό καλό είναι στο επόμενο καρέ αγώνων που είναι όλα τα λεφτά η ΑΕΛ να περάσει από το ...ταμείο της παραμονής, για να δανειστούμε και τον στοιχηματικό όρο, τη λέξη ταμείο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΛ μέχρι το φινάλε:

ΟΦΗ (εκτός), Λεβαδειακός (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ