Βαθμολογία

Κούγιας: «Τον έπεισα ότι πρέπει να μείνει…»

Τη «μάχη» για την παραμονή δίνει η ΑΕΛ, της οποίας ο μεγαλομέτοχος, Αλέξης Κούγιας, πνέει μένεα κατά της διαιτησίας. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε την Τρίτη (26/2) σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ομάδα του θα κερδίσει το στοίχημα της παραμονής, παρά τα λάθη που γίνονται σε βάρος της. Επίσης εξήγησε πως έπεισε τον Τζιανλούκα Φέστα να μείνει και να συνεχίσει το έργο του.

«Δεν μπορείς να κρατήσεις κάποιον με το ζόρι. Ο Φέστα υπέβαλε την παραίτησή του μετά το ματς με τη Λαμία. Ήταν αγανακτισμένος ήδη από το πρώτο παιχνίδι που έκατσε στον πάγκο, στην Ξάνθη με τη διαιτησία του Λάμπρου. Μου είπε τότε “δεν βλέπω να μένω για πολύ εδώ διότι το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και δεν εξαρτάται από το ρόστερ που έχει μια ομάδα, τον προπονητή ή τον ιδιοκτήτη της”. Εκτίμηση, η οποία επιβεβαιώνεται έκτοτε διότι η ομάδα μας αποτελεί μόνιμο θύμα δήθεν ανθρώπινων λαθών. Τον έπεισα ότι πρέπει να μείνει και να μην φοβάται πως δεν θα φανεί το έργο του. Του είπα ότι επί χρόνια εγώ και οι ομάδες μου αντιμετωπίζαμε τέτοιες συμπεριφορές και στο τέλος βγαίναμε πάντα νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, διότι έχουμε καλή ομάδα», είπε αρχικά στον ραδιοσταθμό Metropolis και ρωτήθηκε αν έκανε πρόταση στον Νίκο Παπαδόπουλο:

«Για κανέναν προπονητή δεν έδειξα ενδιαφέρον. Με τον Νίκο έχουμε μια άριστη σχέση, εγώ τον έβγαλα από την προπονητική αφάνεια στην Παναχαϊκή. Συναντιόμαστε ανιδιοτελώς για χρόνια και μετά που έφυγε από την Παναχαϊκή. Κρατώ καλές σχέσεις με όλους τους προπονητές που συνεργάστηκα εκτός από τον Αναστασιάδη, μετά το ατόπημα που έκανε να ζητήσει μετά την εκλογή Γραμμένου χρήματα που δεν δούλεψε ποτέ».

Όσο για την πρόθεση που υπάρχει για παροχή μισθού ύψους 25 χιλιάδων ευρώ στον πρόεδρο της ΕΠΟ, απάντησε: «Όσα χρήματα έβγαλε για τον Αναστασιάδη αποφάσισε να τα βγάλει και για τον εαυτό του φαίνεται. Άλλοι βλέπουν το ποδόσφαιρο ως τη διασκέδασή τους και άλλοι το χρησιμοποιούν για την επιβίωσή τους. Καλό είναι βέβαια ο κ. Γραμμένος να φέρει στο φως της επιφάνειας τις φορολογικές του δηλώσεις ώστε αν πράγματι εγκατέλειψε το λειτούργημά μας και έβγαζε 300-400 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, όπως λέει, να διεκδικήσει αυτά τα χρήματα. Πρώτα, πρώτα τι κάνει σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Αφού έχουμε επιτροπεία της FIFA. Το θέμα του κ. Γραμμένου είναι ότι δημιουργούνται εντυπώσεις. Όταν ο Αναστασιάδης ήταν ακμαίος έπαιρνε 6-7 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα και το συμβούλιο της ΕΠΟ του δίνει 25 χιλιάδες ευρώ. Αν το ακούσει αυτό ο εισαγγελέας μπορεί να ενδιαφερθεί ποινικά διότι είναι απιστία.

Μπορεί να είναι ιδιωτικό χρήμα, όμως, προέρχεται από επιχορηγήσεις δικές μας. Παίρνει κομμάτι από τα τηλεοπτικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου κλπ. Αυτός που κάνει το κουμάντο πρέπει να το διαχειρίζεται έντιμα το χρήμα. Διότι μπορώ να σκεφτώ ότι αυτός που με την υπογραφή του του έδωσε το δικαίωμα να βγάζει 25 χιλιάδες ευρώ το μήνα, μπορεί να το έκανε για να βγάλει μεροκάματο. Το διάστημα που είναι πρόεδρος ο Γραμμένος υπάρχει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που του αποδίδει 56 χιλιάδες ευρώ για δουλειά ενός χρόνου. Πώς του δίνουν 250 χιλιάδες ευρώ τώρα; Ο εισαγγελέας μπορεί να καλέσει τον Γραμμένο και να του πει "αφού ήξερες ότι ο Αναστασιάδης παίρνει έξι χιλιάδες τον μήνα γιατί του έδωσες 25 χιλιάδες;". Πόσες ώρες εργάζεται ο κ. Γραμμένος την εβδομάδα; Παραιτήθηκε από δικηγόρος; Ο Γκαγκάτσης στη Super League παίρνει 4-5 χιλιάδες ευρώ τον μήνα, μπορεί και λιγότερο. Και δουλεύει ωράριο κανονικό».