Βαθμολογία

Κούγιας: «Δεν υπήρχε πέναλτι»

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μιλάει στο SDNA για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό που δεν τον ικανοποιεί, ρίχνει ασπίδα προστασίας στον Μαυρομάτη, ξεκαθαρίζει ότι σωστά δεν δόθηκε πέναλτι στο τέλος, ενώ αποκαλύπτει τη συνάντηση που είχε με τον Καρυπίδη όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Χειμαρρώδης για μία ακόμη φορά ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, αλλά και σε εμφανώς ανεβασμένη διάθεση, μετά τη σπουδαία ισοπαλία που πήρε η ομάδα του στο ΟΑΚΑ. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε ουσιαστικά σε ολόκληρο το παιχνίδι με αριθμητικό μειονέκτημα και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το 2ο λεπτό, η Λάρισα κατάφερε να φύγει αλώβητη από την έδρα του Παναθηναϊκού. 

Ο Αλέξης Κούγιας μιλάει στο SDNA για την πολυσυζητημένη φάση του πέναλτι το οποίο ζητάνε οι “πράσινοι” στον Μακέντα, σπεύδει να υπερασπιστεί τον Μαυρομάτη για το λάθος του στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ αναφέρεται και σε όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα με τον Καρυπίδη. Τι λέει για τον γιο του και πότε έγινε Παναθηναϊκός από... Ολυμπιακός!

“Προσωπικά δεν ευχαριστήθηκα καθόλου το παιχνίδι. Να χάνεις από το πρώτο λεπτό, να μένεις και με δέκα παίκτες, αλλάζει όλο τον σχεδιασμό σου και τον σχηματισμό σου για το παιχνίδι. Εμείς κατεβήκαμε για τη νίκη, βάλαμε δύο φορ, σε αντίθεση με ό,τι έχουν κάνει άλλες ομάδες απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό αυτή την περίοδο και γι' αυτό θεωρούμε ότι θα έπρεπε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς. Βέβαια το παιχνίδι θα μπορούσε να πάει πολύ διαφορετικά. Αν τρώγαμε κι άλλο γκολ στις δύο φάσεις που έκανε ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0, μπορούσαμε να έχουμε διασυρμό”, ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος ποινικολόγος.

“Τα συναισθήματά μου είναι ανάμικτα λοιπόν από το τελικό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό ωστόσο μας ανοίγει και τον δρόμο για την Ευρώπη, όπως ανέφερα και στη δήλωσή μου μετά το χθεσινό ματς. Αν βέβαια δεν μας είχαμε χάσει τους τρεις βαθμούς στην Ξάνθη με όσα έγιναν με τη διαιτησία, που μας άφησε κι αποδεκατισμένους στο επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία, με αποτέλεσμα να χάσουμε ξανά, θα μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να είμαστε πολύ ψηλότερα στη βαθμολογία. Αν δούμε συνολικά τους βαθμούς που μας έχουν στερήσει, μπορούσαμε να είμαστε στους 33-34”.

Συνεχίζοντας έδωσε έμφαση στο αγωνιστικό πνεύμα που δείχνουν οι “βυσσινί”: Οι παίκτες μου παίζουν με αυταπάρνηση, γιατί όπου έχω πάει, έφτιαξα ομάδα-οικογένεια. Το ίδιο στον ΠΑΣ Γιάννινα, το ίδιο και στην Παναχαϊκή. Τον Πίτι για παράδειγμα τον αφήσαμε να φύγει, παρότι είναι ένας ποιοτικός παίκτης. Δεν θέλουμε ποδοσφαιριστές που παίζουν για τον εαυτό τους και κοιτάζουν πρώτα το συμφέρον τους. Κι ο Ντέλετιτς παίζει αρκετές φορές ατομικά και του έχουμε κάνει παρατηρήσεις τόσο ο προπονητής του, όσο κι εγώ, αλλά έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Είναι πολύ αξιόλογος, έχει βελτιωθεί πολύ από πέρυσι κι έχει δυνατότητες για το βήμα παραπάνω. Πρέπει όμως να δουλέψει. Για χθες του οφείλουμε σίγουρα τον βαθμό.

Πέραν όμως του Ντέλετιτς, στην ΑΕΛ θέλουμε παίκτες όπως ο Νούνιτς που πιέζει μέχρι το 90 τους αντίπαλους αμυντικούς ή τον Καρανίκα που είναι γεννημένος αρχηγός”.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη ζητήσουμε την άποψη του και για τα παράπονα των “πρασίνων” για τις διαιτητικές αποφάσεις:

“Εγώ δεν θα έβγαζα ποτέ κόκκινη στο πέναλτι που δόθηκε στον Παναθηναϊκό. Ο κανονισμός έχει αλλάξει, ήταν λανθασμένη απόφαση. Για το άλλο πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει κουβέντα γιατί προηγείται πασιφανές επιθετικό φάουλ. Ο Κουλιμπαλί σπρώχνει τον αμυντικό μας. Λυπάμαι πραγματικά που στον Παναθηναϊκό αξιολόγησαν έτσι τη διαιτησία και διαμαρτυρήθηκαν, όμως δεν αδικήθηκε”.

Η επόμενη ερώτησή μας αφορούσε το λάθος από το οποίο προήλθε το γκολ της ομάδας του, με τον Μαυρομάτη να χάνει τη μπάλα από τον Ντέλετιτς:

“Είναι κακό να κάνεις κριτική σε ένα νεαρό παιδί για μία άτυχη στιγμή. Το ίδιο συνέβη σε μας με τον Γκοΐκοβιτς που είναι και 30 χρονών. Δεν θα μιλήσω λοιπόν ξεχωριστά για τον Μαυρομάτη, δεν θα το έκανα ποτέ. Θα πω ωστόσο ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στα στόπερ, γιατί όλοι τους με εξαίρεση τον Κολοβέτσιο είναι αργοί. Κι ο Παντελάκης είναι αργό παιδί. Μας είχε προταθεί δύο φορές, αλλά δεν τον πήραμε. Κι ο Οικονόμου το ίδιο”.

Για το αν χάρηκε ή όχι ο - παναθηναϊκών αισθημάτων- γιος του χθες, μας είπε πως:

"Ο γιος μου ήταν Ολυμπιακός μέχρι το ντέρμπι με τον Καλόπουλο, γιατί είχε και αδελφική φιλία με τον γιο του Μίλαν Τόμιτς. Εγώ τον έκανα Παναθηναϊκό. Έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, είναι ένα αγνό παιδί. Έχει διαρκείας τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Χθες μου είπε “μπαμπά, σήμερα θέλω να κερδίσεις εσύ για να σε βλέπω χαρούμενο”.

Τι είχε να πει για τη δήλωση του Γιώργου Δώνη που κατέκρινε τη μη τήρηση fair play από τους παίκτες του στο φινάλε;

Αξίζει συγχαρητήρια ο Δώνης για τη δήλωσή του. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι οφείλει πολλά στην καριέρα του και στην ΑΕΛ. Η δεύτερη γυναίκα του δε είναι από τη Λάρισα. Έδειξε ότι δεν είναι αγνώμων. Έχει μία διαφορετική κουλτούρα, ευρωπαϊκή, γιατί έμεινε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και διέπρεψε. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην το κάνει.

Από τη συγκεκριμένη φάση όμως, θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει με τη μη τήρηση του fair play από τον Κουρμπέλη. Γενικά έχω κακή γνώμη για τον συγκεκριμένο παίκτη, για την αγωγή και τη συμπεριφορά του. Είναι υπερφίαλος, δεν μου αρέσει σαν προσωπικότητα, αν και για την ομάδα του είναι πολύτιμος στον αγωνιστικό χώρο.

Συνεχίζοντας για το θέμα που προέκυψε στο Δ.Σ. της Λίγκας και την αποκάλυψή του ότι ο Καρυπίδης που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του Άρη δεν είναι ο ίδιος που ξέρουμε, αποκάλυψε τη συνάντηση που είχε με τον Ημαθιώτη επιχειρηματία:

"Με το θέμα του Καρυπίδη αναδείξαμε ορισμένες από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για απάτη. Χθες πάντως συναντηθήκαμε τυχαία σε ένα βενζινάδικο στη Βουλιαγμένη και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Από μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Τον λόγο πλέον έχουν τα θεσμοθετημένα όργανα. Εκπροσωπεί βέβαια μία ομάδα που είναι ανταγωνίστριά μας για την έξοδο στην Ευρώπη κι οφείλουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Ο Άρης είναι κακή ομάδα, είδατε και χθες τι έγινε στη Λιβαδειά".

Όσο για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό: "Δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο να μην πηγαίνουμε για τη νίκη. Την Τετάρτη ωστόσο θα έχουμε και σημαντικές απουσίες. Ίσως δηλώσουμε να εκτίσει την ποινή του κι ο Ντέλετιτς, γιατί θα παίξουμε με αμυντικό σύστημα και πιθανώς να τον χρειαστούμε περισσότερο σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια".

Ενώ για το αν θεωρεί ότι καλύπτεται η διαφορά των -8 βαθμών από την ΠΑΟΚ: "Βεβαίωσε και ανατρέπεται η διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει δύσκολα παιχνίδια και είναι χειρότερος από πέρυσι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δείχνει καλύτερος από την περσινή χρονιά".