Βαθμολογία

Παλικαρίσια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, 1-1 με Παναθηναϊκό (PICS)

Μια παλικαρίσια ισοπαλία απέσπασε η ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό με σκορ 1-1 για την 18η αγωνιστική της Super League.

Ένα ματς στο οποίο η ΑΕΛ παρότι βρέθηκε από το 3’ να χάνει 1-0 και να αγωνίζεται με δέκα παίκτες, μπόρεσε και βρήκε τέρμα στην επανάληψη με σκόρερ τον Μίλος Ντέλετιτς και κρατώντας μέχρι το φινάλε το 1-1 πήρε το βαθμό στην έδρα του Παναθηναϊκού. Βαθμός που φέρνει τους «βυσσινί» στους 20 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό στους 24.

Πραγματικά αυτή η ΑΕΛ με την ψυχή, την θέληση και το πάθος που έβγαλε έδειξε ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν, ενώ ο Παναθηναϊκός για ακόμα ένα ματς στο 2019 είχε απώλεια βαθμών μετά την ισοπαλία με Ξάνθη και την ήττα στη Λαμία, συν φυσικά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τους Λαμιώτες.

Με μία άτυχη στιγμή ξεκίνησε το ματς για την ΑΕΛ καθώς μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Γκοΐκοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα και έτσι δόθηκε πέναλτι και αποβολή στο Σέρβο αμυντικό, εξέλιξη που άλλαξε άρδην τα πλάνα του Τζιανλούκα Φέστα που είδε την ομάδα του να μένει πίσω στο σκορ, αλλά και με παίκτη λιγότερο.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του που ήταν ένα γρήγορο γκολ και εν συνεχεία απείλησε και με το 2-0 με σημαντικές ευκαιρίες αυτές των Εμμανουηλίδη στο 4’ και Κουλιμπαλί στο 23’, με τον ρυθμό πάντως να πέφτει στη συνέχεια και την ΑΕΛ να απειλεί για πρώτη φορά στο 43’ με τον Μιλοσάβλιεβιτς.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα και έφτασε στην ισοφάριση στο 54’, παρότι έπαιζε με δέκα, χάρις σε τέρμα του Μίλος Ντέλετιτς, ένα τέρμα που σίγουρα ανέβασε κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση των «βυσσινί» οι οποίοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους με συνέπεια να μην μπορεί να απειλήσει το «τριφύλλι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Δώνη απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 82’ με τον Ινσούα και φωνάζει δικαίως για πέναλτι πάνω στον Μακέντα στο 87’ σε κράτημα του Ιταλού φορ από τον Ζίζιτς.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός όταν μόλις στο 1’ ο Γκοΐκοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα με τον ρέφερι Παπαδόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον άσο της ΑΕΛ. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση και έτσι στο 2’ οι «πράσινοι» μπήκαν μπροστά στο σκορ.

Μάλιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμμανουηλίδης κινήθηκε ωραία από τα δεξιά και φτάνοντας στη περιοχή έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Κρίστινσον.

Μια κακή εξέλιξη για την ΑΕΛ με τον τεχνικό Τζιανλούκα Φέστα να βλέπει τα πλάνα του να ανατρέπονται με συνέπεια να περάσει στο ματς μόλις στο 6’ το Νίκο Γκόλια, αντί του Κενάν Μπαργκάν. Στο 12’ νέα φάση για τους γηπεδούχους όταν ο Ινσούα από τα αριστερά έφερε τη μπάλα από το αριστερό στο δεξί έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Με τη συμπλήρωση 23 λεπτών αγώνα ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0 όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Εμμανουηλίδη ο Κουλιμπαλί με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό πριν το ημίωρο σε αντεπίθεση των γηπεδούχων από τα δεξιά, ο Εμμανουηλίδης έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στην αγκαλία του Κριστινσον.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 43’ όταν σε αντεπίθεση ο Μιλοσάβλιεβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας προχώρησε όσο χρειάστηκε και λίγο πριν μπει στη περιοχή έκανε ωραίο σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Στην επανάληψη ο Γιώργος Δώνης για τον Παναθηναϊκό έκανε τη πρώτη του αλλαγή με τον Άλτμαν να περνά στο ματς αντί του Μπουζούκη, ενώ από πλευράς ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα συνέχισε όπως τελείωσε το πρώτο μέρος.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα και στο 54’ έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Μαυρομάτης έκανε το λάθος με τον Ντέλετιτς να κλέβει τη μπάλα να μπαίνει στη περιοχή και με το σουτ του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 1-1, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους σε γήπεδο και πάγκο.

Παράλληλα στη μία ώρα αγώνα η ΑΕΛ έκανε δεύτερη αλλαγή με τον Ακόστα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σικάφκα, τη στιγμή που ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τον Μουνιέ, αντί του Τζανδάρη, στη προσπάθεια να πιέσει η ομάδα του την ΑΕΛ με στόχο το 2-1.

Τελευταίες κινήσεις των δύο προπονητών στη σκακιέρα η είσοδος του Χατζηθεοδωρίδη από πλευράς γηπεδούχων αντί του Εμμανουηλίδη στη προσπάθεια να δημιουργηθούν υπεραριθμίες και ο Παναθηναϊκός να φτάσει στη νίκη, ενώ από πλευράς ΑΕΛ ο κ. Φέστα πέρασε στο ματς τον έμπειρο Βαγγέλη Μόρα, αντί του σκόρερ Ντέλετιτς στη προσπάθεια να κρατήσει το βαθμό.

Θα χρειαστεί να φτάσουμε στο 82’ για να κάνει φάση ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Ινσούα που έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον.

Στο 87’ ο Μακέντα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, δεν μπόρεσε να μπει στη πορεία της μπάλας, όμως ανατράπηκε από τον Ζίζιτς με τον ρέφερι Παπαδόπουλο να μην δείχνει ως όφειλε την άσπρη βούλα. Σε μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε σουτ του Κουρμπέλη ο Κρίστινσον έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση του νέα καλή στιγμή για τους «πράσινους» πάλι με δράστη τον Κουρμπέλη την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε τη μπάλα ο Κρίστινσον.

Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Koυλιμπαλί, Κουρμπέλης, Δώνης, Τζανδάρης (63’ Μουνιέ), Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Εμμανουηλίδης (75’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46’ Άλτμαν), Μακέντα.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Σικάβκα (59’ Ακόστα), Μπαργκάν (6’ Γκόλιας), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (77’ Μόρας), Νούνιτς.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ