Βαθμολογία

Κοιτάζει Παναθηναϊκό, μπορεί το αποτέλεσμα

Το κύπελλο Ελλάδος ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΛ η οποία πλέον γνωρίζει ότι θα παίζει μόνο στο πρωτάθλημα μέχρι τη λήξη της φετινής σεζόν.

Οι «βυσσινί» θα δώσουν δεκατέσσερα ματς ακόμα για την Super League στα οποία θα κοιτάξουν πρωτίστως να πάρουν τους βαθμούς που θα χρειαστούν για την εξασφάλιση της παραμονής και εν συνεχεία αν μπορέσουν να «χτυπήσουν» και την πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη.

Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (27/1 19:00) παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι που πάντα ήταν δύσκολο για την ΑΕΛ, ανεξαρτήτου κατάστασης του Παναθηναϊκού. Την δεδομένη χρονική περίοδο η ΑΕΛ είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό, βάσει εικόνας στο γήπεδο και μπορεί φυσικά να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ.

Σαφώς και ο Παναθηναϊκός διάγει μία πολύ καλή σεζόν δεδομένου ότι στις αρχές ήταν μέσα στα φαβορί ακόμα και για υποβιβασμό, όμως ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα η οποία κόντρα σε όλες τις προβλέψεις ξεκίνησε με 5/5 στην αρχή, ενώ τώρα είναι μέσα στην πεντάδα που είναι και ο στόχος.

Όμως μιλάμε για το τώρα και το τώρα λέει Ιανουάριος 2019, μήνας που το «τριφύλλι» έχει απώλεια με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (2-2) και την ήττα στη Λαμία με 1-0. Συν τοις άλλοις γεύτηκε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από το κύπελλο από τους Λαμιώτες, με το δεύτερο ματς να φτάνει μέχρι τα πέναλτι και εκεί να κρίνεται, με άσχημη εξέλιξη για τους «πράσινους».

Όπως είπαμε την δεδομένη στιγμή η ΑΕΛ είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Βαθμολογικά η ανάγκη είναι μεγαλύτερη για τους Αθηναίους, όμως οι παίκτες της λαρισινής ομάδας θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το άγχος που θα έχει ο Παναθηναϊκός στο ματς της Κυριακής, καθώς τρίτη σερί απώλεια στο πρωτάθλημα κρίνεται απαγορευτική για τον αθηναϊκό σύλλογο.

Τέλος θα πρέπει να βάλουμε στη μέση και τον παράγοντα κούραση που αυτή τη στιγμή είναι υπέρ της ΑΕΛ. Η ομάδα του Φέστα αγωνίστηκε μία μέρα νωρίτερα από αυτήν του Δώνη και με παιχνίδι 90 λεπτών στο ενεργητικό της, έναντι 120 λεπτών για τον Παναθηναϊκό που είχε και τη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΛ στην Αθήνα και να πετύχει ότι και στην τελευταία επίσκεψη της σε ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τον Νοέμβριο του 2010 και το 1-1 που είχε αποσπάσει κόντρα στον πρωταθλητή τότε Παναθηναϊκό.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ