Βαθμολογία

Απίστευτο ματς στην Τρίπολη και πικρός αποκλεισμός…

H ΑΕΛ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη (23/1) από τον Αστέρα στην Τρίπολη με σκορ 5-3. Η ομάδα της Αρκαδίας προκρίθηκε στα προημιτελικά. Φοβερό παιχνίδι με 8 γκολ και μεγάλες εναλλαγές συναισθημάτων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Αρκάδες προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο Νίκος Καλτσάς σέντραρε από τα δεξιά, Μανιάς και Ζίζιτς διεκδίκησαν την μπάλα, η οποία βρήκε στην πλάτη του αμυντικού της ΑΕΛ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αφού στο 40’ ο Ορτέγκα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον για το 2-0 των Αρκάδων.

Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας οι παίκτες της ΑΕΛ, φαίνεται ότι αφυπνίστηκαν και παρουσίασαν πολύ καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Νόε Ακόστα στο 52ο λεπτό να βάζει ξανά στο παιχνίδι του «βυσσινί», μειώνοντας σε 2-1, όμως οι Αρκάδες απάντησαν... άμεσα αφού ο Βαλιέντε στο 58' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 για τον Αστέρα.

Το «τρελό» δεκάλεπτο των δύο ομάδων, ωστόσο, είχε και συνέχεια, αφού ο Σικάφκα στο 60ο λεπτό, με κοντινή προβολή νίκησε τον Αθανασιάδη, διαμορφώνοντας σκορ παράτασης (3-2), κρατώντας «ζωντανή» την ΑΕΛ στην υπόθεση πρόκριση.

Στο 75ο λεπτό ήταν η στιγμή της εξιλέωσης για τον Ζίζιτς, που με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αθανασιάδη, διαμορφώνοντας το 3-3 (!), δίνοντας παράλληλα, σκορ πρόκρισης στην ΑΕΛ.

Το τρομερό ματς πάντως, δεν είχε κριθεί ακόμη, με τον Αστέρα Τρίπολης να μην έχει πει την τελευταία του λέξη, αφού στο 78' ο Καλτσάς έδωσε το προβάδισμα στον Αστέρα (4-3), με τον Φερνάντες στο 85ο λεπτό, να στέλνει στα δίχτυα του Κρίστινσον  για το τελικό 5-3.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος (78' Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (87' Μπελόκ), Τσιλιανίδης (57' Βλάχος), Καλτσάς, Μανιάς.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι (64' Ζίφκοβιτς), Σικάφκα, Καρανίκας, Ακόστα (78' Γκόλιας), Σεσέροβιτς (46' Νούνιτς), Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Φατιόν.