Βαθμολογία

Flashback στους αγώνες κυπέλλου Αστέρας - ΑΕΛ (video)

Για την μεταξύ τους ρεβάνς προετοιμάζονται Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΛ, ρεβάνς που θα λάβει χώρα αύριο (23/1 17:15) στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την φάση των «16» του θεσμού.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΛ πηγαίνει στην Αρκαδία με ισχνό προβάδισμα μετά τη νίκη 3-2 στο πρώτο παιχνίδι και θέλει τη νίκη ή την ισοπαλία ή ήττα με 4-3, 5-4 κοκ προκειμένου να προκριθεί για δεύτερη σερί σεζόν στους «8» και να αποκλείσει για πρώτη φορά τον Αστέρα.

Από την άλλη οι Αρκάδες του Γιώργου Παράσχου θέλουν νίκη με άνω των δύο τερμάτων διαφορά, ή 1-0, 2-1, προκειμένου να πάρουν αυτοί την πρόκριση και να πετύχουν το 3/3 απέναντι στους «βυσσινί», αποκλείοντας τους και στην τρίτη τους συνάντηση στο δεύτερο τη τάξει θεσμό.

Το athleticlarissa.gr πιστό στα αφιερώματα του στα μεγάλα γεγονότα της ΑΕΛ και όχι μόνο, σας παρουσιάζει τις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στο κύπελλο σε παιχνίδια με γηπεδούχο την ομάδα της Αρκαδίας, όπως δηλαδή θα συμβεί και αύριο.

Συνολικά οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες δύο σεζόν στο θεσμό, με τα παιχνίδια στο σύνολο τους να είναι τέσσερα, καθώς και τις δύο σεζόν ήταν σε νοκ-άουτ φάσεις με διπλά παιχνίδια. Η ΑΕΛ δεν έχει την παράδοση με το μέρος της καθώς έχει αποκλειστεί και τις δύο φορές από τους Αρκάδες. Αγωνιστικά στα δύο παιχνίδια στη Τρίπολη ο Αστέρας μετρά δύο νίκες και τέρματα επτά υπέρ και ένα κατά.

Δύο τα παιχνίδια λοιπόν, ρεβάνς και τα δύο, με το πρώτο να είναι την σεζόν 2012-2013 για την φάση των «32» του θεσμού με τον Αστέρα να επικρατεί 4-1 και να προκρίνεται στους «16». Μάλιστα η ομάδα της Τρίπολης έφτασε μέχρι τον τελικό τη συγκεκριμένη χρονιά και για πολλούς είναι η ηθική κυπελλούχος στον τελικό-χειρουργείο με τον Ολυμπιακό και το χέρι του Μανιάτη που δεν δόθηκε ποτέ πέναλτι και αποβολή.

Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, ήταν την σεζόν 2015-2016, για τους «16» αυτή τη φορά, σε μία ρεβάνς τυπική διαδικασία. Οι Αρκάδες με το 3-0 στο πρώτο ματς στο AEL FC ARENA είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στα προημιτελικά και την σφράγισαν με ακόμα μία νίκη με το ίδιο σκορ. Σε μια χρονιά πάντως που άπαντες στην ΑΕΛ είχαν ένα στόχο και εκεί είχαν ρίξει όλο το βάρος, την επιστροφή στη Super League.

Αναλυτικά η προϊστορία των αναμετρήσεων Αστέρας Τρίπολης ΑΕΛ στο κύπελλο:

Σεζόν 2012-2013: Φάση των «32», 22/12/2012 Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 4-1

">http://

Σεζόν 2015-2016: Φάση των «16», 13/01/2016 Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 3-0

">http://

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ