Βαθμολογία

Ματσάρα και νικήτρια η ΑΕΛ, 4-3 την Προοδευτική

Μια πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε η γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ η οποία νίκησε στα Γιάννενα την Προοδευτική Περάματος με 4-3 σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής.

Ένα πολύ ωραίο ματς αυτό στο Epirus Football Arena, με επτά γκολ, ανατροπές και την ΑΕΛ να φεύγει νικήτρια κόντρα στην πολύ καλή και αξιόμαχη ομάδα του Βασίλη Καλτσή, νίκη που την φέρνει στους 12 βαθμούς, έναντι 5 της γιαννιώτικης ομάδας.

Πολύ καλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΛ να προηγείται 0-1, την Προοδευτική να ανατρέπει μέσα σε ένα δίλεπτο το εις βάρος της σκορ με τις παίκτριες της λαρισινής ομάδας να ισοφαρίζουν σε 2-2 στη τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα.

Εξίσου πολύ καλός ρυθμός και στην επανάληψη με την ΑΕΛ να παίρνει το προβάδισμα, την Προοδευτική να ισοφαρίζει, αλλά τελικά λίγο πριν το φινάλε η Γιόβανα Στρεντένοβιτς με φάουλ να πετυχαίνει το τέρμα νίκης για τις Λαρισαίες.

Στο 24' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του Περάματος η Ζντράκοβιτς που καραδοκούσε έκανε με σουτ το 0-1, για να ισοφαρίσει στο 32' η γιαννιώτικη ομάδα όταν η Ράπτη έκανε τη σέντρα με την μπάλα να φτάνει στην Μπάσκα η οποία κατέβασε ωραία την μπάλα και με σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα η Ράπτη πέρασε δύο παίκτριες της ΑΕΛ έκανε σέντρα με την Πελεκούδα να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 2-1. Η γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσια στο 45' με την Βασιλείου να εκμεταλλεύται το λάθος της Γιωτίτσα, η οποία δεν απομάκρυνε την μπάλα, η Βασιλείου έκλεψε και με κοντινό σουτ πέτυχε το 2-2.

Η ΑΕΛ έφτασε στο 2-3 χάρις σε τέρμα της Βασιλείου στο 53' με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την Προοδευτική να ισοφαρίζει στο 75' σε 3-3 με την Μπάσκα η οποία κυνήγησε μια «σκοτωμένη» φάση και εκμεταλλευόμενη την ασυνεννοησία της Αρζουμανίδου με την άμυνά της, έκανε εύκολα στο κενό τέρμα το 3-3.

Και ενώ όλα έδειχναν μοιρασιά βαθμών στη πρωτεύουσα της Ηπείρου, η Γιόβανα Σρεντένοβις στο 88' με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά και αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έστειλε για τέταρτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Συμεωνίδη για το τελικό 3-4, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τις παίκτριες της ΑΕΛ.

Διαιτησία: Κωστούλας (Μάνος, Κυριακού)

Προοδευτική Περάματος (Βασίλης Καλτσής): Συμεωνίδη, Αρσένη, Γιωτίτσα (67’ Μιχαηλίδου) Υφαντή, Νικοπούλου, Παπαδημητρίου, Μπάσκα, Σιούλα (5’ Ντόκα), Ράπτη (88’ Νικολάου), Σκούρου, Πελεκούδα.

ΑΕΛ (Βασίλης Πάνος): Αρζουμανίδου, Νεοφύτου, Αρκουλή, Σωτηριάδη, Τσιάρα (56’ Παυλουπούλου), Κόντου, Σκωτεινιώτη Κ. (84’ Σκωτεινιώτη Γ.), Ζντράκοβιτς, Σρετένοβιτς, Βασιλείου (75’ Ακριβούλη), Γιαμαλή (90’ Καπιτσίκα).

Στοιχεία και φωτογραφία: PASsports.gr