Βαθμολογία

Άνετη και ωραία η ΑΕΛ, 3-0 τον Απόλλωνα

Πρώτο παιχνίδι σήμερα (12/1) για την ομάδα της ΑΕΛ στο 2019 κόντρα στον ουραγό Απόλλων Σμύρνης στο ΑΕL FC ARENA και νίκη 3-0 για την λαρισινή ομάδα στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League.

‘Ένα ματς στο οποίο η ΑΕΛ παρουσιάστηκε σοβαρή καθόλη την διάρκειά του και πήρε εύκολα τη νίκη απέναντι στο αθηναϊκό συγκρότημα, νίκη που ανεβάζει βαθμολογικά τους «βυσσινί» καθώς έφτασαν τους 18 βαθμούς στη μάχη της παραμονής.

Από την άλλη ο Απόλλωνας γνώρισε την δωδέκατη ήττα του, παραμένει στους 5 βαθμούς και την τελευταία θέση και όλα δείχνουν ότι έχει πάρει την άγουσα προς την Football League καθώς θα χρειαστούν πράγματα και θαύματα για να παραμείνει στην κατηγορία.

Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με το αυτογκόλ του Γκίνο, γκολ που έλυσε και τα πόδια των παικτών του Τζιανλούκα Φέστα οι οποίοι απείλησαν προς το φινάλε του πρώτου μέρους με τους Φατιόν, Νούνιτς. Από την άλλη η Ελαφρά Ταξιαρχία, παρά το γρήγορο γκολ των Λαρισαίων προσπάθησε να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα και μοιραία πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος της 1-0.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε με στόχο να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε με τον Νούνιτς και ενώ προηγουμένως ο Απόλλωνας είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στάθη. Το γρήγορο 2-0 και η αποβολή του αμυντικού του Απόλλωνα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΛ που έφτασε και σε τρίτο γκολ, πάλι με τον Νούνιτς.

Mε 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, τον Καρανίκα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γιακιμόβσκι στο αριστερό, με τους Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Φατιόν και Σεσέροβιτς τα δύο αμυντικά χαφ και τριάδα μπροστά τους, τους Ντέλετιτς, Μπαργκάν, Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Νούνιτς.

Από την άλλη ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Τζανετόπουλο, Λούκιτς, Κύργια τριάδα στα στόπερ, τον Ναδάλες στα δεξιά και τον Στάθη στα αριστερά. Κοντοές, Γκίνο και Κονέ συμπληρώνουν την μεσαία γραμμή με τους Μπεντινέλι και Βάρκα να είναι το δίδυμο της επίθεσης της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Με το ....καλημέρα σας η ΑΕΛ μπήκε μπροστά στο σκορ όταν στο 5' ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν ο Φατιόν στο δεύτερο δοκάρι πήδηξε μαζί με τον Γκίνο με τον παίκτη του Απόλλωνα να στέλνει άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Ένα γρήγορο γκολ το οποίο ήθελε η ΑΕΛ.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί όμως το αδύναμο σουτ του Ντέλετιτς στο 14' δεν είχε καμία τύχη, ενώ οι του Απόλλωνα ισορρόπησαν το παιχνίδι και πήραν μέτρα στο γήπεδο ψάχνοντας κάποια στιγμή για την ισοφάριση.

Από στατική φάση η πρώτη υποψία απειλής από πλευράς αθηναϊκής ομάδας όταν στο 17' ο Κονέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα αρκετά μέτρα μακριά από την εστία της ΑΕΛ., ενώ στο 28' ο Ναδάλες δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με προβολή και στη συνέχεια οι παίκτες των «βυσσινί» απομάκρυναν τον κίνδυνο.

Οι μεγάλες ευκαιρίες όμως ανήκαν στην ΑΕΛ η οποία απείλησε δις μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, αρχικά στο 42' όταν ο Φατιόν έπιασε δυνατό φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής αναγκάζοντας τον Χουάντερσον να πέσει στη γωνιά του και να διώξει σε κόρνερ. Στο 44’  ο Νούνιτς μπήκε ωραία στη περιοχή του Απόλλωνα από τα αριστερά για να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον όμως το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Με ευκαιρία από πλευράς ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όταν στο 47' ο Μπαργκάν έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά όμως στο σουτ που επιχείρησε, ο Χουάντερσον μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Στο 50' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Στάθης τράβηξε από την φανέλα τον Μπαργκάν με τον ρέφερι να μην του χαρίζεται και να δείχνει την δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό των φιλοξενούμενων.

Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας απείλησε για το 1-1 όμως το καλοτραβηγμένο σουτ του Μπεντινέλι από τα αριστερά μπλοκαρίστηκε από τον Κρίστινσον, με την ΑΕΛ να φτάνει τελικά στο 2-0 στο 63' ύστερα από ωραία προσπάθεια του Μιλοσάβλιεβιτς από τα αριστερά και συρτή παράλληλη σέντρα με τον Νούνιτς εξ επαφής να στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της αθηναϊκής ομάδας πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ εδραιώνοντας ουσιαστικά τη νίκη των «βυσσινί».

Στο 65' ο Μπάμπης Τεννές στην απέλπιδα προσπάθεια διεκδίκησης κάτι από την αναμέτρηση έριξε στη μάχη τον Θωμά Ναζλίδη με τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ να χειροκροτείται κατά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μακεδόνας επιθετικός μπήκε στο ματς αντί του Κονέ που τραυματίστηκε και ενώ ήδη από μια αλλαγή είχαν κάνει οι προπονητές των δύο ομάδων. Σικάβκα αντί Μπαργκάν για την ΑΕΛ και Ντ' Ουρσό αντί Γκίνο ο Απόλλωνας.

Ο νεοεισελθών Πίτι στο 75' απείλησε για το 3-0 όμως το σουτ του δεν είχε δύναμη με την μπάλα να καταλήγει εύκολα στα χέρια του Χουάντερσον, ενώ ένα λεπτό αργότερα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Απόλλωνα με τον Τριάδη, ο Ναζλίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον.

Ότι δεν πέτυχε ο Πίτι στο 75' το πέτυχε στο 78' ο Νούνιτς καθώς διαμόρφωσε το 3-0 εκμεταλλευόμενος την απόκρουση του πορτιέρο των φιλοξενούμενων στο δυνατό σουτ του Ντέλετιτς. Παρά το 3-0 η ΑΕΛ κυνήγησε και το τέταρτο γκολ και απείλησε στο 81' όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον όμως ο τελευταίος επενέβη σωτήρια και απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ στο 83' σουτ του Γιακιμόβσκι εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Τσαμούρη και τη νίκη της ΑΕΛ με 3-0 απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους «βυσσινί» και πάλι εντός έδρας κόντρα στον Άρη την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 17:15.

Διαιτησία: Τσαμούρης (Κούλα Χασάν, Σαμοΐλης)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Σεσέροβιτς (74’ Πίτι), Ντέλετιτς, Μπαργκάν (61’ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς (86’ Νούσιος).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54' Ντ' Ούρσο), Κονέ (65’ Ναζλίδης), Μπεντινέλι (70’ Τριάδης), Κοντοές, Βάρκας, Κύργιας.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ