Βαθμολογία

Flashback στους αγώνες κυπέλλου Καλαμαριά - ΑΕΛ (video)

Την ομάδα του Απόλλωνα Πόντου αντιμετωπίζει την Τετάρτη (19/12 19:30) η ομάδα της ΑΕΛ στην Καλαμαριά για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα θέλει να παρουσιαστεί σοβαρή και να πάρει την ισοπαλία που θα την στείλει στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ στο αντίποδα οι Θεσσαλονικείς μόνο με νίκη θα πάρουν αυτοί την πρόκριση.

Το athleticlarissa.gr πιστό στα αφιερώματα του στα μεγάλα γεγονότα της ΑΕΛ και όχι μόνο, σας παρουσιάζει τις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δυο ομάδες στο κύπελλο σε παιχνίδια με γηπεδούχο τον Aπόλλωνα, όπως δηλαδή θα συμβεί και αύριο.

Συνολικά οι δυο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις σεζόν στο θεσμό, με τα παιχνίδια συνολικά να είναι πέντε, καθώς τρεις φορές ήταν ή νοκ-άουτ ή σε όμιλο. Τα παιχνίδια είναι πέντε, όπως είπαμε, τρία στη Λάρισα και δύο εκτός Λάρισας με την ΑΕΛ να μετρά τρεις προκρίσεις, ενώ την τέταρτη σεζόν που βρέθηκαν ήταν σε όμιλο όπου προκρίθηκαν και οι δύο.

Δύο τα παιχνίδια με γηπεδούχο την Καλαμαριά, όπως λεγόταν τότε ο Απόλλων Πόντου, με την ΑΕΛ να προκρίνεται και στα δύο και μάλιστα με δύο νίκες με το ίδιο σκορ, 1-2, ενώ και τις δύο φορές ήταν στην ίδια φάση, την φάση των «16». Αρχικά την σεζόν 2005-2006 και εν συνεχεία την σεζόν 2007-2008, με δύο δύσκολες, αλλά και δίκαιες προκρίσεις για τους «βυσσινί».

Η ΑΕΛ πήρε τη πρόκριση τη σεζόν 2005-2006 με νίκη 2-1 στον επαναληπτικό και προκρίθηκε στα προημιτελικά, αγώνας που διεξήχθη λόγω του 0-0 του Αλκαζάρ στο πρώτο αγώνα καθώς η προκήρυξη διέταζε επαναληπτικό σε περίπτωση ισοπαλίας στο πρώτο ματς. Συνεπώς μετά το 0-0 η ρεβάνς θα έκρινε ποια ομάδα θα προκριθεί στα προημιτελικά. Η ΑΕΛ με τέρματα των Σέρμπαν, Φέρστερ πήρε το εισιτήριο, παρότι είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Χριστοφορίδης.

Η έτερη φορά ήταν τη σεζόν 2007-2008 όταν η κυπελλούχος ΑΕΛ κληρώθηκε για την ίδια φάση, εκείνη των «16», στη Καλαμαριά με το παιχνίδι να φέρνει το νικητή στους «8», ενώ σε ισοπαλία θα διεξάγονταν επαναληπτικός στο Αλκαζάρ. Η ΑΕΛ κέρδισε εκ νέου με 1-2, σε ένα συγκλονιστικό ματς με το τέρμα νίκης να σημειώνει στο 90' ο Παναγιώτης Κατσιαρός, με μία εκπληκτική βολίδα και να δίνει στους «βυσσινί» τη πρόκριση. Νωρίτερα ο Κλέιτον είχε ανοίξει το σκορ για την ΑΕΛ και ο Καραλιόπουλος είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους, που είχαν έδρα το Καυτανζόγλειο τότε.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων κυπέλλου Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ:

Σεζόν 2005-2006: Φάση των «16», 12/01/2006 Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2

">http://

Σεζόν 2007-2008: Φάση των «16», 10/01/2008 Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2 (Καυτανζόγλειο)

">http://

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ