Βαθμολογία

Τα πιθανά σενάρια του ομίλου της ΑΕΛ

Τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος το τριήμερο 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου εκεί που θα γίνουν γνωστές οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στο θεσμό.

Η ΑΕΛ με προίκα το 4-1 κόντρα στον Ηρόδοτο και την ήττα από τον Πανιώνιο έχει τον πρώτο λόγο να βρεθεί στην επόμενη φάση του θέσμου αρκεί να είναι σοβαρή στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα Πόντου και να αποσπάσει έστω την ισοπαλία.

Το athleticlarissa.gr αναλύει στο παρακάτω θέμα ένα προς ένα όλα τα πιθανά σενάρια ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με τις αναμετρήσεις Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ και Ηρόδοτος - Πανιώνιος και ποιες ομάδες προκρίνονται στο κάθε σενάριο.

Σενάριο 1ο

Νίκη της ΑΕΛ στη Καλαμαριά, νίκη του Πανιωνίου στη Κρήτη

Αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο τότε η ΑΕΛ με έξι βαθμούς μαζί με τον Πανιώνιο που θα έχει εννιά θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Η αθηναϊκή ομάδα ως πρώτη, η ΑΕΛ ως δεύτερη.

Σενάριο 2ο

Νίκη της ΑΕΛ, ισοπαλία στο Ηρόδοτος - Πανιώνιος

Ουσιαστικά πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια με το πρώτο σενάριο, με την διαφορά ότι στην επόμενη φάση θα προκριθούν μεν Πανιώνιος και ΑΕΛ, αλλά ο Ιστορικός με επτά βαθμούς και η ΑΕΛ με έξι.

Σενάριο 3ο

Νίκη της ΑΕΛ, νίκη Ηροδότου

Σε αυτή τη περίπτωση θα υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ Πανιωνίου και ΑΕΛ στη πρώτη θέση με έξι βαθμούς και στην τρίτη ανάμεσα σε Ηρόδοτο και Απόλλωνα Πόντου στους τρεις. Ο Πανιώνιος ως πρώτος, ελέω της νίκης με 2-0 στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, με την ΑΕΛ να προκρίνεται ως δεύτερη. Τρίτος θα τερματίσει ο Ηρόδοτος και τέταρτος ο Απόλλων Πόντου, που θα αποκλειστούν.

Σενάριο 4ο

Ισοπαλία της ΑΕΛ στην Καλαμαριά, νίκη Πανιωνίου

Ακόμα ένα σενάριο ευνοϊκό για την ΑΕΛ καθώς με τέσσερις βαθμούς θα προκριθεί στην επόμενη φάση ως δεύτερη με τον Πανιώνιο να προκρίνεται με εννιά βαθμούς ως πρώτος. Οι «βυσσινί» θα ισοβαθμήσουν με τους Θεσσαλονικείς όμως λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων θα πάρουν εκείνοι το εισιτήριο της πρόκρισης.

Σενάριο 5ο

Ισοπαλίες σε Καλαμαριά και Ηράκλειο

Ουσιαστικά θα είναι σαν να μην έγινε η τελευταία αγωνιστική καθώς οι ομάδες απλώς θα προσθέσουν από ένα βαθμό στη συγκομιδή τους και έτσι Πανιώνιος με επτά και ΑΕΛ με τέσσερις βαθμούς θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Αντίο στο θεσμό θα πουν Απόλλων Πόντου και Ηρόδοτος.

Σενάριο 6ο

Ισοπαλία της ΑΕΛ, νίκη του Ηροδότου

Έκτο σενάριο, ευνοικό και αυτό για την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα καθώς και με αυτό θα συνεχίσει στο θεσμό. Η ΑΕΛ με τέσσερις βαθμούς θα ισοβαθμήσει με την ομάδα της συμπρωτεύουσας όμως λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων θα προκριθεί στους «16», μαζί με τον Πανιώνιο που με έξι βαθμούς θα προκριθεί ως πρώτος. Πόντιοι με τέσσερις και Κρητικοί με τρεις θα πουν αντίο στο θεσμό.

Σενάριο 7ο

Ήττα της ΑΕΛ στην Καλαμαριά, νίκη Πανιωνίου

Το πρώτο σενάριο που δεν είναι ευνοικό για την ΑΕΛ καθώς οι «βυσσινί» θα αποχαιρετήσουν τον θεσμό. Η ΑΕΛ θα μείνει στους τρεις βαθμούς και θα τερματίσει στην τρίτη θέση, πίσω από Πανιώνιο και Απόλλωνα Πόντου που με εννιά και έξι βαθμούς αντίστοιχα θα πάρουν τα εισιτήρια πρόκρισης στους «16».

Σενάριο 8ο

Ήττα της ΑΕΛ, ισοπαλία στο Ηράκλειο

Το δεύτερο σενάριο το οποίο δεν ευνοεί την ΑΕΛ καθώς θα παραμείνει στους τρεις βαθμούς και θα αποκλειστεί από τη συνέχεια. Και εδώ η πρόκριση θα πάει σε Πανιώνιο και Απόλλωνα Πόντου με επτά και έξι βαθμούς αντίστοιχα.

Σενάριο 9ο

Ήττα της ΑΕΛ, νίκη του Ηροδότου

Ένατο και τελευταίο σενάριο, τρίτο αρνητικό για την ΑΕΛ καθώς με τρεις βαθμούς θα ισοβαθμήσει με τον Ηρόδοτο και αμφότερες θα πουν αντίο στο θεσμό. Πανιώνιος με έξι ως πρώτος και Απόλλων Πόντου επίσης με έξι ως δεύτερος θα πάρουν τα εισιτήρια πρόκρισης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

15:00 Ηρόδοτος - Πανιώνιος

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

19:30 Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ

Βαθμολογία:

1. Πανιώνιος 6 (6-0)

2. ΑΕΛ 3 (4-3)

3. Απόλλων Πόντου 3 (1-4)

4. Ηρόδοτος 0 (1-5)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ