Βαθμολογία

Άρης – ΑΕΛ 1-1 σε φιλική αναμέτρηση…

Η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου σκόραρε για πρώτη φορά φέτος με τον Σαχίτι. Στα αξιοσημείωτα η χρησιμοποίηση των νεοαποκτηθέντων Κρίστινσον, Κούνιτς Νούνιτς και Μάρκος Ρόνι. Επίσης δόθηκε χρόνος συμμετοχής στον Σολούκο.

Ήταν η 2η ισοπαλία για την ΑΕΛ μετά από εκείνη με τον Λεβαδειακό ενώ το επόμενο φιλικό θα είναι με τον ΠΑΟ την προσεχή Κυριακή 12/8 στις 21.00 στη Λάρισα.

Η ΑΕΛ έχοντας κοντά τις γραμμές προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης, η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο 15πτο πέτυχε στον στόχο της αλλά όσο κυλούσαν τα λεπτά γινόταν όλο και λιγότερο απειλητική. Ο Άρης απείλησε στο 16ο λεπτό έπειτα από καλή συνεργασία των Κολάσο, Βαλεριάνου και Ματέο Γκαρσία αλλά στο πλασέ του τελευταίου ο Κρίστιανσον και πάλι μπλόκαρε. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε σωστή αντίδραση και στο 36’ στην κεφαλιά του Ναζίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κολάσο.

Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ χάρη σ’ ένα λάθος του Ντέλετιτς στο 42ο λεπτό καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του για να ελέγξει την μπάλα (προ του Ματέο Γκαρσία). Ο Ναζλίδης ευστόχησε στην εκτέλεση κι έκανε το 1-0.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους. Οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν τον Άρη και ισορρόπησαν το παιχνίδι στο 58ο λεπτό όταν με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο Σαχίτι βρέθηκε ολομόναχος και πλάσαρε τον Καντιμοίρη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους δύο προπονητές ουσιαστικά να προχωρούν σε πολλές αλλαγές, γεγονός που επηρέασε το επίπεδο συνοχής και των δύο.

Το φιλμ του αγώνα

16': Ο Κολάσο συνεργάστηκε με τον Βαλεριάνο, με τον δεύτερο να βγάζει ωραία σέντρα μέσα στη περιοχή και τον Κρίστινσον να μπλοκάρει το σουτ του Ματέο Γκαρσία.

17': Συρτό σουτ από τον Τζανακάκη που περνάει λίγο άουτ. Δεν πρόλαβε να φτάσει στη μπάλα ο Γιουνές.

25': Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ από την Λάρισα. Το σουτ του Γκόλια θα περάσει δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

43': Ο Θωμάς Ναζλίδης ανοίγει το σκορ για τον ΑΡΗ  με εκτέλεση πέναλτι ύστερα από χέρι του Ντέλετιτς κάνοντας το 1-0.

58': Η ΑΕΛ ισοφαρίζει, αφού με μια μπαλιά στο κέντρο της άμυνας, ο Σαχίτι ισοφαρίζει σε 1-1.

74': Σέντρα από τον Μενέντεζ, κεφαλιά από τον Διαμαντόπουλο και η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι καταλήγει άουτ

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα (46’ Καντιμοίρης), Τζανακάκης (66’ Κωνσταντινίδης), Βαλεριάνος (66’ Μενέντεζ), Βέλεθ (66’ Σόουζα), Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια (78’ Μπακούτσης), Κολάσο (66’ Ιντζόγλου), Ναζλίδης (66’ Διαμαντόπουλος), Ματέο Γκαρσία (66’ Μιλούνοβιτς), Γιουνές (46’ Παυλίδης).

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστιανσον (58’ Σουλούκος), Σαχίτι (66’ Φρίουι), Γκόλιας (46’ Καρανίκας), Μόρας, Χούμπτσεβ (72’ Μάρκος Ρόνι), Φατόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90’ Πινάκας), Ντέλετιτς (75’ Μπάλας), Κούνιτς, Μεντίνα Πίτι (66’Μπασέμ), Νούνιτς (46’ Γρομιτσάρης).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας). ΒΟΗΘΟΙ: Κώστας Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Δημήτρης Νατσιόπουλος (Μακεδονίας). 4ος: Ματθαίος Βουρνέλης (Μακεδονίας)