Βαθμολογία

«Με το πλάνο Βασιλειάδη θα αφανιστούν πολλές ιστορικές ομάδες»

Για τα τρέχοντα ζητήματα της ΑΕΛ αλλά και τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας  την Τρίτη (7/8) στον «FAIR PLAY FM 96,1», ο ισχυρός άνδρας της «βυσσινί» ΠΑΕ εξέφρασε την ανυπομονησία του για το φιλικό της Πέμπτης (9/8) με τον Άρη ενώ υπογράμμισε πως «όποιον καλό παίκτη θέλαμε να κρατήσουμε, τον κρατήσαμε».

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τα περί αναδιάρθρωσης εξέφρασε την άποψη πως η πρόταση Βασιλειάδη θα περάσει αλλά επέμεινε πως αυτή είναι λάθος. Παράλληλα, σημείωσε πως με το πλάνο του υφυπουργού Αθλητισμού με την προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα αφανιστούν πολλές ιστορικές ομάδες. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το φιλικό της Πέμπτης (9/8) με τον Άρη και τη φετινή εικόνα της ΑΕΛ: «Είμαι πολύ χαρούμενος κι εγώ προσωπικά για το φιλικό. Είναι ορισμένα γήπεδα τα οποία έχουν μία μαγεία. Η ΑΕΛ, και θα το δουν και οι οπαδοί του Άρη, θα είναι κατά 50% βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στα φιλικά μας παιχνίδια χρησιμοποιήσαμε σχεδόν 30 παίκτες σε κάθε παιχνίδι, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας. Ρίξαμε το μέσο όρο ηλικίας, όμως όποιον καλό παίκτη θέλαμε να κρατήσουμε, τον κρατήσαμε. Από την ΑΕΛ έφυγε ο Μπόζοβιτς που φέτος θα ήταν 34 ετών, έφυγε ο Γιοβάνοβιτς που ήταν 31 ετών κι έμειναν ο Γκόλιας, ο Γρομητσάρης, ο Ζίζιτς που είναι νεαρότεροι. Ο Κούνιτς είχε 16 γκολ την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα της Βοσνίας. Σημειώστε κι ένα όνομα τον Σαχίντι, ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Κοσόβου και θα τον δείτε στο Χαριλάου».

Για τις προθέσεις του Υφυπουργού για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Ο κ. Βασιλειάδης θέλει πολύ να πετύχει αυτό το εγχείρημα και πιστεύω ότι στο τέλος θα το πετύχει. Είναι φιλόδοξο παιδί και θέλει να πετύχει στην αρχή της πολιτικής του καριέρας. Απλά εγώ επιμένω ότι είναι λάθος».

Για τις συνέπειες που θα επιφέρει η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων: «Η League 1 και η League 2 θα είναι επαγγελματικές κατηγορίες και θα έχουν τα δικά τους έσοδα. Η σημερινή Β’ Εθνική θα γίνει ερασιτεχνική. Από τη φετινή Β’ Εθνική θα ανέβει απευθείας μία ομάδα στην καλύτερη περίπτωση. Ενδεχομένως να γίνουν μπαράζ με τις τέσσερις πρώτες ομάδες και τις αντίστοιχες τελευταίες της Σούπερ Λίγκας. Στη League 2 η κάθε ομάδα θα έχει εγγυημένα έσοδα 1 εκατ. ευρώ. Στη σημερινή Γ’ Εθνική είναι ο γιος μου στον Ιωνικό. Αν η ομάδα δεν ανέβει, τότε στην ουσία θα χάσει μία κατηγορία του χρόνου».

Για τη δική του γνώμη, την οποία μετέφερε στον Υφυπουργό: «Εγώ είπα να αφήσει τις ομάδες όπως είναι στη Σούπερ Λίγκα και να μείνουν στη Β’ Εθνική μόνο οι ομάδες που διαθέτουν γήπεδο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα Σούπερ Λίγκας. Είπα, λοιπόν, στον Υφυπουργό να φτιάξει τα γήπεδα, να κοιτάξει τα προπονητικά κέντρα και να ψάξει ποιες ομάδες έχουν πραγματικό ιδιοκτήτη. Αν το κάνει με κριτήρια που τηρούνται στην Αγγλία και τη Γερμανία, μόνο τότε θα φτιάξει το ποδόσφαιρο».

Για την προσφορά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Από το πακέτο που θα δώσει η ΕΡΤ τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Οι υπόλοιπες ομάδες θα πάρουν το πολύ 1.000.000 ευρώ. Πάντως, με το πλάνο του κ. Βασιλειάδη θα αφανιστούν πολλές ιστορικές ομάδες».