Βαθμολογία

Κούγιας: «Η ΑΕΛ δεν είναι θυγατρική κανενός...»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στην ένταση που υπάρχει μεταξύ της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού με αφορμή τη μη τήρηση των όρων της μεταγραφής του Γιάννη Μασούρα από τη λαρισινή ομάδα στην Πειραιώτικη, με αφορμή τα έμψυχα ανταλλάγματα που έπρεπε να δοθούν, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία». Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:

«Είμαι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τον Ολυμπιακό γιατί δεν τήρησε την υποχρέωσή του να δώσει δύο παίκτες ελεύθερους στο πλαίσιο της μεταγραφής του Μασούρα. Προσωπικά αναθεωρώ πολλές από τις απόψεις μου. Λόγω της υποχρέωσης για τους δύο παίκτες υποχώρησα στο ένα εκατομμύριο ευρώ και όχι στο ενάμισι που αρχικά ζητούσα για τον Μασούρα. Εμείς δε ζητήσαμε να πάρουμε δανεικούς παίκτες όπως άλλες ομάδες ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος, αλλά θέλαμε ελεύθερους παίκτες με τον Ολυμπιακό να έχει δικαίωμα μεταπώλησης. Όμως αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον Μασούρα ο Ολυμπιακός εξαφανίστηκε.

Η ΑΕΛ, χωρίς να θέλω να θίξω άλλους, δεν είναι θυγατρική κανενός μεγάλου συλλόγου, ούτε εγώ έχω ανάγκη κανέναν μεγαλοπρόεδρο να με υποστηρίξει.

Γι’ αυτό και για πρώτη φορά η ομάδα σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής χρημάτων του τηλεοπτικού συμβολαίου δεν πλήρωσε χρήματα σε παίκτες στα 35 χρόνια ιδιοκτησίας μου ομάδων και δέχομαι προσφυγές.

Υπάρχουν ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, που χρωστάνε, όχι μόνο ο Παναθηναϊκός αλλά και άλλες που αφήνουν απλήρωτους τους παίκτες για να πληρώσουν την εφορία. Κάποιες ομάδες αφήνουν απλήρωτους παίκτες αλλά επειδή είναι υπό την προστασία άλλων ομάδων δεν κάνουν προσφυγές.

Δεν θέλω να μιλάω για άλλες ομάδες ούτε ακόμα και γι’ αυτές που οι μετοχές τους βρίσκονται σε χέρια αχυρανθρώπων, αλλά αν μία τολμήσει και πάρει απ’ αυτούς που έκαναν προσφυγή τότε θα πω πολλά για το πώς πουλήθηκαν οι μετοχές και ποιος τις έχει...

Νομίζουν ότι θα μας εξοντώσουν οικονομικά κάνοντας προσφυγές και θεωρώ αδικαιολόγητο να μην τις αποσύρουν όταν εμείς τους πληρώνουμε όλα τα χρήματα και μάλιστα μετρητά. Ξέρουμε από πού κινούνται όλοι και ποιος είναι ο κεντρικός άξονας. Υπάρχουν μερικοί μάνατζερ που δεν θα ξαναπεράσουν από τη Λάρισα ενώ ο ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών) γιατί σε μας κάνει παρέμβαση για τις προσφυγές ενώ σε άλλες ομάδες αφήνει τους παίκτες πολύ μεγαλύτερο διάστημα απλήρωτους;

Και κάτι ακόμα, στον Λεοζίνιο κάναμε εμείς προσφυγή εναντίον του για τα ιατρικά προβλήματα που είχε και δεν έκανε προπονήσεις».