Βαθμολογία

«Κέρδισε» τις εντυπώσεις στο Paldin Cup

Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν οι νεαρές αθλήτριες της ΑΕΛ από την συμμετοχή τους στο Paldin Cup 2018, κερδίζοντας παράλληλα τις εντυπώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και έξω-αγωνιστικά με την παρουσία τους καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Βουλγαρία.

Η αποστολή της ΑΕΛ αναχώρησε από την Λάρισα την Παρασκευή το πρωί και αφού έκανε μία επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, κατέφτασε στο Πλοβντιφ το μεσημέρι όπου και κατέλυσε σε ξενοδοχείο δίπλα στο γήπεδο ενώ το απόγευμα της Παρασκευής είχε την δυνατότητα να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν η διοργανώτρια Paldin, η Zemun και η Jeidstvo από την Σερβία και η Mladost από το Μαυροβούνιο. Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο κεντρικό στάδιο του Πλόβντιφ με τις ομάδες να έρχονται αντιμέτωπες όλες μεταξύ τους σε μονούς αγώνες. Το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό με τις αντίπαλες ομάδες να έχουν στο δυναμικό τους αρκετές διεθνείς αθλήτριες. Η ΑΕΛ εντυπωσίασε διοργανωτές και συμμετέχοντες τόσο με την αγωνιστική της εικόνα συνολικά όσο και με το ταλέντο των κατά πολύ νεαρότερων αθλητριών της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η ΑΕΛ είχε στην αποστολή μόλις δύο αθλήτριες στην μεγαλύτερη ηλικία που είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τουρνουά.

Το πρωί του Σαββάτου οι παίκτριες του Βασίλη Πάνου έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα στο Τουρνουά απέναντι στην Mladost από το Μαυροβούνιο επί της οποία και επικράτησαν με σκορ 2-1 με γκολ των Στυμονιάρη και Μούκα, ενώ το απόγευμα επικράτησαν με σκορ 3-1 επί της Σέρβικης Jeidstvo με γκολ που σημείωσαν οι Ακριβούλη, Κουβάρα και Στυμονιάρη. Την Κυριακή το πρόγραμμα ήταν αρκετά πιο δύσκολο με την ΑΕΛ να αντιμετωπίζει το πρωί την διοργανώτρια Paldin, μία πολύ δυνατή ομάδα από την οποία και ηττήθηκε με το πλασματικό σκορ 4-1. Το μοναδικό γκολ για την ΑΕΛ σημείωσε η Ακριβούλη που σε εκείνο το σημείο ισοφάρισε προσωρινά, όμως μέσα σε 5 λεπτά η ΑΕΛ κατάφερε και δέχθηκε 3 γκολ. Στον τελευταίο αγώνα που για λόγους προγράμματος διεξήχθη την Κυριακή το μεσημέρι, η ΑΕΛ αντιμετώπισε την καλύτερη ομάδα του Τουρνουά την Σέρβικη Zemun και χωρίς να έχει τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης, ηττήθηκε δίκαια με σκορ 3-1, στον μοναδικός αγώνα όπου ο αντίπαλος ήταν καλύτερος σε όλες τις γραμμές. Το μοναδικό γκολ σημείωσε η Ακριβούλη.

Νικήτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Zemun, μία ολοκληρωμένη ομάδα, όπου οι αθλήτριες της έχουν στόχο να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Αυτό άλλωστε έκανε και την διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες όπου ήταν εμφανής η έλλειψη κινήτρου για μεγαλύτερη προσπάθεια σε προσωπικό επίπεδο. Η ΑΕΛ τελικά τερμάτισε στην 3η θέση με 6 βαθμούς πίσω από την Zemun και την Paldin ενώ η αθλήτρια της, Παναγιώτα Ακριβούλη, ψηφίστηκε MVP της ομάδας. Πάντως όλες οι κοπέλες προσπάθησαν για το καλύτερο και μάλιστα αρκετές από αυτές έδειξαν ότι σύντομα θα πρωταγωνιστούν με την ΑΕΛ στην Α' Εθνική.

Το Τουρνουά που διεξήχθη για 1η φορά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι άνθρωποι της ΑΕΛ νιώθουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιλογή τους να συμμετέχουν. Ταυτόχρονα όμως με την ικανοποίηση υπάρχει και ένα αίσθημα πικρίας και απογοήτευσης από την σύγκριση που αναπόφευκτα έγινε μεταξύ της βοήθειας που προσέφερε η τοπική κοινωνία και οι φορείς του Πλόβντιφ στην τοπική ομάδα και η «στήριξη» που προσφέρουν οι φορείς της Λάρισας στην ΑΕΛ. Μόνο προβληματισμός και απογοήτευση μπορεί να διακατέχει τους παράγοντες της ΑΕΛ όταν μία ομάδα Β' Εθνικής Γυναικών Βουλγαρίας έχει τόσους χορηγούς και τόσο μεγάλη στήριξη από του τοπικούς πολιτικούς και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενδιαφέρων να βοηθήσουν την ομάδα ούτε για τα βασικά.

Η αποστολή της ΑΕΛ ευχαριστεί τους διοργανωτές για την φιλοξενία και τους εύχεται να καταφέρουν και του χρόνου να διοργανώσουν και πάλι το Τουρνουά.