Βαθμολογία

Το «ευχαριστώ» του Μορσί στη Ζάμαλεκ

Η σεζόν 2017/18 θα τον βρει στην ΑΕΛ, με τα χρώματα της οποίας θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία του εξωτερικού, του ποδοσφαίρου μακριά από την Αίγυπτο. Είναι όμως λογικό ο Μπασέμ Μορσί να μην ξεχνάει την πρώην του ομάδα, Ζάμαλεκ.

Ο 26χρονος (1/1/92) στράικερ έπαιξε για τέσσερα χρόνια στους «λευκούς ιππότες», συμπληρώνοντας 136 συμμετοχές, 50 γκολ και 15 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, πριν πει το «αντίο» για τη Superleague. Ακόμα και σήμερα ωστόσο, δεν παραλείπει να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο και ειδικά τον ισχυρό της άνδρα, Μορτάντα Μανσούρ.

Ο 66χρονος δικηγόρος είναι ιδιοκτήτης της Ζάμαλεκ και αυτός που άνοιξε την «πόρτα» στον Μορσί, ώστε να πάρει τη μεταγραφή που ήθελε στην ΑΕΛ και να παίξει στην Ελλάδα. Σε «πηγαδάκια» λέει τα καλύτερα για τον σύλλογο, αλλά και τον Μανσούρ, εξηγώντας πόσο τον βοήθησε και πως ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα του τον κάνει να μην ξεχνά την ομάδα κι εκείνος.

Οι δυο άνδρες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις κι έτσι βρέθηκε γρήγορα η άκρη, ώστε ο Μορσί να έρθει στην Ελλάδα, στην οποία φιλοδοξεί να ζήσει μια διαφορετική εμπερία, αυτή που τον οδήγησε στο να «ξενιτευτεί» για πρώτη φορά στην καριέρα του.