Βαθμολογία

Σαν σήμερα... έγραφε ιστορία! (Video)

Κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας και πέτυχε κάτι μοναδικό και πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα ως επαρχιακή ομάδα.

Πριν από 32 χρόνια, ήταν 22 Ιουνίου του 1985 όταν το Ολυμπιακό στάδιo φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΟΚ που έδιναν τη δική τους «μάχη» με φόντο το τρόπαιο.

Μπροστά σε 30.000 φιλάθλους και των δύο ομάδων, οι «βυσσινί» πετυχαίνουν μια εμφατική νίκη, επικρατώντας του πρωταθλητή εκείνη τη χρονιά «Δικεφάλου», με το εντυπωσιακό 4-1. Η «Βασίλισσα του Κάμπου» είχε από νωρίς το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς στο 18o λεπτό αποβλήθηκε ο Βασίλης Βασιλάκος για τους Θεσσαλονικείς.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 39΄ με το Μιχάλη Ζιώγα και διπλασίασε τα τέρματά της με την έναρξη του β'' ημιχρόνου, στο 47΄ με τον Καζιμίρ Κμίετσικ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 55΄ με το Γιώργο Σκαρτάδο. Η θρυλική ομάδα του κάμπου, όμως, μέσα σε ένα τρίλεπτο, πέτυχε δύο γκολ στο 72΄ με τον Μιχάλη Ζιώγα, το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και στο 75΄ με το Γιάννη Βαλαώρα για να φτάσει στο θριαμβευτικό 4-1.

Αξίζει να αναφέρουµε ότι στην συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαν κοπεί 24.994 εισιτήρια και οι εισπράξεις έφτασαν τα 8.457.950 δραχμές. Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Μάκης Γερμανάκος με βοηθούς τους Τριανταφύλλου και Αδαμόπουλο.

">http://

Α.Ε.Λ. (Αντρέι Στρεϊλάου): Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας, Ανδρεούδης (87’ Τσιώλης), Άνταμτσικ, Κμίετσικ, Βαλαώρας.

ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (18’ Αρ. Καρασαββίδης), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Σίγγας, Πάπριτσα, Κωστίκος (63’ Δαμανάκης).