Βαθμολογία

Φινάλε με ισοπαλία για την ΑΕΛ (PICS)

ΑΕΛ και Λαμία αγωνίστηκαν το Σάββατο (5/5) στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Super League. Οι δύο ομάδες απέσπασαν από έναν βαθμό στο τελικό 1-1.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η Λαμία προηγήθηκε και αμέσως η ΑΕΛ ισοφάρισε. Το ματς δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.  Χειροκροτήθηκαν οι Ναζλίδης και Περόνε που έπαιξαν για τελευταία φορά με την φανέλα της ΑΕΛ.

Το φιλμ του αγώνα

3' Ο Μιλοσάβλιεβιτς κάνει τη σέντρα από δεξιά, ωστόσο, ο Ναζλίδης δεν προλαβαίνει να βρεθεί στην τροχιά της φάσης και να στείλει από την μικρή περιοχή την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

11' Ο Πίτι βρίσκει τον Βασιλαντωνόπουλο, εκείνος πιάνει ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βγάζει όμως σε κόρνερ με δυσκολία ο Θεωδορόπουλος.

17’ Ο Ντέλετιτς κάνει ωραία ενέργεια, σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του κοντράρει και καταλήγει σε κόρνερ.

19' Ο Αγκάνοβιτς βρίσκεται σε καλή θέση (περίπου στο σημείο του πέναλτι) έπειτα από την κακή απομάκρυνση του Μελίσσα, ωστόσο, το σουτ του περνάει πολλά μέτρα έξω από την εστία της ομάδας της Φθιώτιδας.

25' Μακρινό σουτ του Φατιόν. Η μπάλα περνάει πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Μελίσσα.

27' Ο Αγκάνοβιτς συνεργάζεται ωραία με τον Ντέλετιτς, η κεφαλιά του πρώτου, ωστόσο, δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας.

37' Ο Βάντερσον κλέβει την μπάλα από τον Μασούρα στα πλάγια της μεγάλης περιοχής, όμως δεν μπόρεσε να βρει κάποιον συμπαίκτη του και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

45’ Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς, διώχνει σε κόρνερ ο Μελίσσας, ωστόσο ο διαιτητής του αγώνα δίνει άουτ.

46' Πολύ ωραία πάσα του Ντέλετιτς, ελευθερώνει τον Μασούρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να σημαδέψει κάποιον συμπαίκτη του στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας.

49' Πολύ ωραία εκτέλεση από τον Πίτι, πέφτει στη γωνία του και απομακρύνει τον κίνδυνο ο Θεοδωρόπουλος.

51' Ο Τσούκαλος πιάνει το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο σε νέα επέμβαση, πιο εύκολη αυτή τη φορά.

52' Ωραία ενέργεια από τον Πίτι, ο οποίος πιάνει πολύ δυνατό μακρινό σουτ. Μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Θεοδωρόπουλου η μπάλα.

58' Ο Μασούρας βγαίνει απέναντι στον Μελίσσα, όμως ο τελευταίος μπόρεσε να σταματήσει το ωραίο σουτ του παίκτη των «βυσσινί», έχοντας τη βοήθεια και των αμυντικών που απομάκρυναν εν τέλει τον κίνδυνο.

69' Καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Μασούρα να προσπαθεί να νικήσει από δύσκολο σημείο τον Μελίσσα, λίγο άουτ η μπάλα. Θα μπορούσε, όμως, να δώσει στον αμαρκάριστο Λεοζίνιο ο νεαρός αμυντικός.

78' Ωραίο σουτ του Μλαντένοβιτς, διώχνει σε κόρνερ ο Μελίσσας.

81' Ο Τσούκαλος εκμεταλλεύεται την απομάκρυνση του Σουλούκου στο σουτ του Ακόστα και σε κενή εστία δεν δυσκολεύεται να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του (0-1).

84' Ο Λεοζίνιο γυρνάει την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής προς τον Ντέλετιτς, με τον τελευταίο να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Προσπάθησε ο Μελίσσας να σταματήσει τον επιθετικό της ΑΕΛ, αλλά δεν είχε τύχη από τέτοια κοντινή απόσταση.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος (67’ Σουλούκος), Γιοβάνοβιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς, Μασούρας, Μλαντένοβιτς, Άντονι, Αγκάνοβιτς (60’ Λεοζίνιο), Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (72’ Περόνε), Ντέλετιτς.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Αναστασιάδης, Κουκολης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπουλούλης (41’ λ.τ. Πριντέτα), Πίτι, Ακόστα (88’ Μπούτνικ), Βάντερσον (46’ λ.τ. Τσούκαλος).

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς) Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πάτρας (Μακεδονίας) 4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας).