Βαθμολογία

Αυλαία με βαριά ήττα για την κ-17

Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για την κ-17 της ΑΕΛ σήμερα (22/4) με αντίπαλο την Ξάνθη στα Πηγάδια με την ομάδα του Ζήση Ζιάγκα να κλείνει με βαριά ήττα τους αγώνες της.

Οι «βυσσινί» ηττήθηκαν με 5-0 από τους Θρακιώτες και ολοκλήρωσαν την σεζόν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς και με καλή εικόνα στα περισσότερα ματς, ενώ η Ξάνθη με 58 βαθμούς κατέκτησε την πρώτη θέση και θα μονομαχήσει με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τον τίτλο στο Final Four που θα γίνει στο Αγρίνιο από τις 7 μέχρι και τις 9 Μαΐου.

Για τους Ακρίτες σκόραραν πέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές με τον Κακουλίδη να πετυχαίνει στο 33' με κεφαλιά το 1-0 για να κάνει στο 46' ο Φάκης με πλασέ δυο τα τέρματα για την ομάδα του. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κοτόπουλος πλάσαρε τον Κουσκουρίδα για το 3-0, ενώ στο 76' ο Τσιτσεκίδης πέτυχε το 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε με πλασέ στο 87' ο Μανίσογλου.

Ξάνθη (Κώστας Μπεδρελής): Γκάρας, Ποδάρας, Λεωντσάκος, Τενεκές, Ισμέτ (53' Κοτόπουλος), Πασσαλής (63' Κωσταρέλης), Γκασιμπαγιατζίδης (53' Μανίσογλου), Γράβας, Φάκης, Τσιλιγγίρης (69' Τσιεγγελίδης), Κακουλίδης (60' Τσιτσεκίδης).

ΑΕΛ (Ζήσης Ζιάγκας): Κουσκουρίδας, Μαλούσι (46' Μπουζούκης), Μαλάκος, Φουρκιώτης Χ., Τέλλιος (55' Κοντογιώργος), Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης, Καμπέρης (55' Δημόπουλος), Φουρκιώτης Μ. (65' Έξαρχος), Πινακάς, Πετάνι (55' Κόφφας).

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός της ομάδας κ. Ζιάγκας δήλωσε στο athleticlarissa.gr τα εξής:

«Νομίζω ότι κάναμε την χειρότερη εμφάνιση μας μέσα στη χρονιά, δεν ξέρω αν ήταν αποτέλεσμα της ταλαιπωρίας, γιατί παίξαμε στις 13:00 και φύγαμε στις 7 το πρωί από τη Λάρισα, ή αν ήταν λόγω διαφοράς δυναμικότητας με την Ξάνθη. Θα κοιτάξουμε και τα άλλα ματς που δώσαμε με την Ξάνθη για να δούμε αν έφταιγε η κόπωση από το ταξίδι ή η διαφορά δυναμικότητας. Πάντως δεν ήμασταν καθόλου καλοί καθόλου ανταγωνιστικοί, δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό του αντιπάλου και δίκαια χάσαμε».

Σε ερώτηση για το αν η πορεία της ομάδας, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις, κρίνεται πετυχημένη ανέφερε:

«Σίγουρα το ότι τερματίσαμε μια θέση παραπάνω σε σχέση με πέρσι είναι επιτυχία. Αυτό όμως από μόνο του δεν λέει κάτι. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάει και καλύτερα ιδίως στα παιχνίδια με τις δυο πρώτες ομάδες. Παίξαμε συνολικά οκτώ φορές με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, σε άλλα ματς ήμασταν καλοί σε άλλα όχι. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και αυτό που μένει είναι να δούμε είναι το ποια παιδιά μπορούν να ανέβουν επίπεδο και να στελεχώσουν την κ-20. Θεωρώ ότι 4-5 παιδιά μπορούν να παίξουν άμεσα, άλλα θέλουν περαιτέρω βελτίωση».

Τέλος σε ερώτηση για το «αύριο» της ομάδας δήλωσε:

«Εμείς μέχρι τις 30 Μαΐου θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις και σε αυτό το διάστημα θα δοκιμάσουμε παίκτες από όλο το νομό, γεννημένους στις ηλικίες που μας ενδιαφέρουν, ήτοι το 2001, 2002, 2003 προκειμένου να ετοιμάσουμε τις ομάδες για του χρόνου και να πάνε ακόμα καλύτερα».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ