Βαθμολογία

Δεν άντεξε ως το τέλος η ΑΕΛ, ήττα-αποκλεισμός

Την ήττα και τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος γνώρισε η ΑΕΛ η οποία δεν άντεξε μέχρι το τέλος και λύγισε στη τελευταία φάση της αναμέτρησης με την ΑΕΚ.

Οι «βυσσινί» κοίταξαν στα μάτια την πρωταθλήτρια Ελλάδος και μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, ωστόσο ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες της Ένωσης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με το τέρμα του χάρισε στην ΑΕΚ για τρίτη σερί χρονιά την πρόκριση στο τελικό.

Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου στάθηκε πολύ καλά, όμως δεν άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ η οποία από το 75 και μετά έπαιξε τους Λαρισαίους σαν τη γάτα με το ποντίκι.

Αγωνιστικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και με εξαίρεση δυο περιπτώσεις δεν κινδύνεψε από την ΑΕΚ, αν και ούτε οι «βυσσινί» απείλησαν στο πρώτο μέρος κοιτώντας πρώτα τα νώτα τους.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και απείλησε με τον Κρίσμαν και τον Ντέλετιτς, ενώ η ΑΕΚ με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου έγινε ακόμα πιο επιθετική ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης. Ο έμπειρος άσος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την εστία της ΑΕΛ.

Στα τελευταία λεπτά η πίεση της ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο έντονη και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι παίκτες του Δικεφάλου βομβάρδιζαν τα λαρισινά καρέ, αλλά πότε ο Μπόζοβιτς πότε οι αμυνόμενοι έδιωχναν με τεράστια αυτοθυσία τον κίνδυνο.

Ύστερα από κάποιες υποψίες απειλής πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για την ΑΕΚ στο 18’ όταν ο Μπακασέτας έπιασε ωραία από τα δεξιά φαλτσαριστό σουτ με τον Μπόζοβιτς να διώχνει δύσκολα και την μπάλα να φτάνει στο Λαμπρόπουλο, όμως ο Μασούρας απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 22’ ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια και τους παίκτες της Ένωσης να ζητούν κόρνερ υποστηρίζοντας ότι ο Μπόζοβιτς βρήκε την μπάλα όμως δικαίως ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε άουτ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε στη συνέχεια να φτάσει στο γκολ αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία των «βυσσινί» οι οποίοι κοιτούσαν πρώτα τα μετόπισθεν και να μην δεχθούν γκολ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΛ και άγγιξε το 0-1 όταν στο 48’ ο Κρίσμαν βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα όμως ο πορτιέρο της Ένωσης του έκλεισε το πεδίο και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Από την άλλη η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στην αμέσως επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 50’ με τον Αραούχο το σουτ του οποίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπόζοβιτς.

Στο 52’ ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την Ένωση καθώς ψάχνει γκολ και τα έχει βρει σκούρα με την τακτική και το στήσιμο της ΑΕΛ.

Πράγματι στο 54’ ο άσος της ΑΕΚ έκλεψε τη μπάλα, γύρισε στον Λιβάγια ο οποίος βρήκε τον Αραούχο με τον Μπόζοβιτς να καθαρίζει την φάση, ενώ στο 56’ η κεφαλιά του Αραούχο πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ στο 57’ παραλίγο να προκαλέσει «εμφράγματα» στο ΟΑΚΑ καθώς έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Ντέλετιτς απέναντι από τον Μπάρκα έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα των Αθηναίων να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση 67 λεπτών αγώνα ο Χριστοδουλόπουλος με ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στη φάση αυτή ο Ζίζιτς τραυματίστηκε στο κεφάλι και το ματς διεκόπη προσωρινά για τις πρώτες βοήθειες στο Κροάτη αμυντικό.

Στο 75’ το ωραίο σουτ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σωτήρης Αντωνίου φρέσκαρε την επίθεση των «βυσσινί» περνώντας στο ματς τον Θωμά Ναζλίδη αντί του Σάντι Κρίσμαν. Στο 79’ η δεύτερη αλλαγή για την Βασίλισσα με τον Ρέντζα να μπαίνει αντί του Αγκάνοβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισει να απειλεί και να ψάχνει το γκολ και στο 81’ ο Αραούχο από κοντά έκανε το σουτ με τον Ρέντζα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ η Ένωση απείλησε και ένα λεπτό αργότερα όμως οι της ΑΕΛ απομάκρυναν με τεράστια αυτοθυσία.

Και εκεί που όλα έδειχναν πρόκριση «βυσσινί» στο τελευταίο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος με ένα είναι η αλήθεια πανέμορφο γκολ έκανε το 1-0 στέλνοντας όλο το ΟΑΚΑ κυριολεκτικά στα ουράνια και την ομάδα του στο τελικό.

Διαιτησία: Παπαπέτρου (Καμπούρης, Γρεβένης), επιπρόσθετοι: Κατσικογιάννης, Τσαμούρης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Κονέ (64’ Μασούντ), Χουλτ, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μόρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83’ Περόνε), Αγκάνοβιτς (80’ Ρέντζας) , Κρίσμαν (76’ Ναζλίδης), Χούμπτσεφ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ