Βαθμολογία

Σκουρτόπουλος: «Kυνηγάμε μία νίκη στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια»

Βαριά ήττα και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Κόροιβο έχασε ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος μετά το 73-55 με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του φάνηκε ανέτοιμη πληρώνοντας τα λάθη καθώς δεν ακολούθησε τις οδηγίες του αγώνα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σενάριο των ισοβαθμιών με τον τεχνικό να δηλώνει πως η ομάδα της Λάρισας θα ψάξει την ένατη νίκη για να μην την ενδιαφέρει το τι θα κάνουν οι αντίπαλοί της. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Σήμερα τίποτα δεν πήγε καλά. Κάναμε μία πολύ κακή εμφάνιση. Φανήκαμε ανέτοιμοι, με κακές επιλογές στην επίθεση, ανύπαρκτο πάσινγκ γκέιμ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι να έχουμε μόνο 7 ασίστ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Είπαμε να πάμε στο δεύτερο ροτέισον, αλλά ούτε κι εκεί είχαμε την υπομονή. Ακόμα και τα σουτ που βγάλαμε σε τέτοιες φάσεις πάλι δεν μπήκε κανένα. Είχαμε 4/20 τρίποντα και είμαστε μία ομάδα που στηρίζεται σ’αυτό το κομμάτι.

Τη διαφορά σήμερα την έκανε το πάθος και η διάθεση των παικτών του Κόροιβου. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαμε και κάποια «παράξενα» σφυρίγματα σε κάποιους παίκτες και στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε τη ροή του. Δεν ασχολούμαστε άλλο. Είχαμε μία ευκαιρία και θέλαμε να έχουμε μικρότερο σκορ για τις ισοβαθμίες, αλλά ακόμα είμαστε σε θετικό σημείο και κυνηγάμε μία νίκη στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που είναι αρκετά δύσκολα».

Αν υποτίμησε ο Γυμναστικός τη κατάσταση μετά τις οχτώ νίκες: «Δεν υποτιμήσαμε καθόλου την κατάσταση. Δεν ήμασταν εξασφαλισμένοι στη κατηγορία και στο σημερινό παιχνίδι ήταν καθοριστικό για εμάς. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε την εμπειρία για να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις κι αυτό ήταν εμφανές.

Έχουμε μία αδυναμία στους ψηλούς. Λείπε ένα αθλητικό παιδί εκεί, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι τώρα και θα πρέπει να βρούμε μία λύση από τα παιδιά που υπάρχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όμως μέχρι το τέλος. Σήμερα πληρώσαμε ότι δεν ακολουθήσαμε τις οδηγίες».

Για τις ισοβαθμίες έως και το τέλος: «Αυτό είναι το προνόμιο από τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στο πρώτο γύρο. Ακόμα εμείς έχουμε το προβάδισμα. Στο σενάριο όμως της τριπλής ισοβαθμίας έχουμε να επιδείξουμε κάτι.

Το σημαντικό όμως είναι να μην φτάσουμε εκεί, αλλά να βρούμε τη ένατη νίκη και να μην ψάχνουμε τα σενάρια. Τώρα στις διπλές ισοβαθμίες δεν ξέρω αν κάποια ομάδα μπορεί να φτάσει από αυτές τις εννιά νίκες. Εμείς θα ψάξουμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε κάτι. Έχουμε στην έδρας μας την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό κι εκτός τον Λαύριο και τον ΠΑΟΚ. Όλα είναι δύσκολα, αλλά μπορούμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα εκεί που δεν το περιμένουμε».

Για τον Μπαρτ και την άμυνα του Κόροιβου: «Δεν είχαμε άλλο πλάνο, γιατί έπρεπε να πασάρει πιο γρήγορα τη μπάλα και να βγάλουμε το ελεύθερο σουτ. Δεν το κάναμε κι όταν έγινε ήταν αργά, με τη μπάλα να φτάνει «ταλαιπωρημένη» και το σουτ να γίνεται με κακές συνθήκες. Έπρεπε να λειτουργήσουμε πιο ομαδικά με μεγαλύτερη ταχύτητα».