Βαθμολογία

Παπαντωνίου «Πολύ κοντά στο στόχο μας»

Ο ΓΣΛ Φάρος πέτυχε τη νίκη της ημέρας στην Basket League, καθώς επικράτησε του Άρη με 81-76, με τον Νώντα Παπαντωνίου να είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Ο 27χρονος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ γενικά φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 12.8 πόντους, 3.9 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά αγώνα.

Ο καλαθοσφαιριστής των Λαρισαίων μίλησε στο superbasket.gr για το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς, τη συνεργασία του με τον Στιβ Μπαρτ, τις προσωπικές του επιδόσεις, τις δυσκολίες που πέρασε η ομάδα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το μέλλον…

Σε ερώτηση για το πως έζησε το παιχνίδι με τον Άρη είπε:

«Ο Άρης έχει έμπειρους παίκτες και κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχαμε πάρει όταν έβαλε κάποια σουτ. Όπως συμβαίνει πάντα με μια ομάδα που παίρνει διαφορά, έτσι κι εμείς χθες χαλαρώσαμε και κάναμε κάποια λάθη, αλλά ήμασταν πιο ψύχραιμοι και πιο εύστοχοι όταν το παιχνίδι πήγε στα τελευταία λεπτά και έτσι πήραμε το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι με αυτή τη νίκη κλείδωσε η παραμονή δήλωσε:

«Όχι, δεν "κλείδωσε" η παραμονή, έχει ακόμα πολλούς αγώνες το πρωτάθλημα. Τόσο τα Τρίκαλα όσο και ο Πανιώνιος μπορούν κερδίσουν παιχνίδια ώστε να φτάσουν στον πολυπόθητο στόχο. Μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες μας, είμαστε, απλά, πιο κοντά στον στόχο μας».

Σε ερώτηση για την συνεργασία του με τον Μπαρτ ανέφερε:

«Εμάς μας έλειπε ένα τέτοιος παίκτης, καθώς τους τελευταίος δύο μήνες που δεν είχαμε τον Γουέαρ, εγώ, ο Μουράτος και ο Παπαμακάριος είχαμε πολύ μεγάλο φορτίο στις πλάτες μας. Ο Μπαρτ είναι ένα… εργαλείο, ένας έμπειρος παίκτης που ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει την Ελλάδα και τον προπονητή και έκανε αυτό για το οποίο ήρθε στην ομάδα. Εγώ μαζί του συνεργάζομαι πολύ καλά, μπορούμε να παίζουμε μαζί, όπως φάνηκε και χθες. Νομίζω ότι το γεγονός ότι λειτουργήσαμε καλά χθες, είναι ένας καλός οιωνός για τη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι βάσει αριθμών κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του είπε:

«Μου έχει δώσει μια ευκαιρία ο προπονητής και η ομάδα μου και έχω αναβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω πως ανταποκρίνομαι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε στον στόχο της παραμονής σαν ομάδα. Μόνο έτσι θα πιάσουν τόπο οι εμφανίσεις μου».

Σε ερώτηση για το πως βίωσε όλο αυτό το διάστημα την δύσκολη κατάσταση τόνισε:

«Τα πράγματα δεν ήταν καλά στην ομάδα. Το μέλλον της ομάδας ήταν αβέβαιο, γιατί η οικονομική κατάστασή της δεν συμβάδιζε με την παρουσία της στην κατηγορία. Είμασταν πολύ δεμένοι όμως, το σταφ και οι παίκτες και είχαμε δώσει υπόσχεση να αντέξουμε και να μείνουμε όλοι μαζί ώστε να μην πάει χαμένη η προσπάθεια που είχαμε κάνει. Είμαστε τυχεροί που εμφανίστηκε ο κύριος Μπούμπουρας, ο οποίος είναι πλέον στην ομάδα. Ήδη έχουμε αρχίσει να λαμβάνουμε κάποιους μισθούς. Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια της διοίκησης και εμείς τους το ανταποδίδουμε με την προσπάθειά μας στο γήπεδο».          

Σε ερώτηση για το ενδιαφέρον ομάδων για την απόκτηση του ανέφερε:

«Το ενδιαφέρον του Πανιωνίου με τιμάει, γιατί η φανέλα της ομάδας είναι βαριά και έχω φτάσει κι άλλα χρόνια κοντά στο να τη φορέσω. Δεν θα το θεωρούσα τίμιο όμως, να αφήσω τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή που με έφερε στη Λάρισα, για να πάω σε έναν άμεσο ανταγωνιστή. Από την πλευρά της Φορτιντούτο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και κάποιες συζητήσεις, αλλά από την στιγμή που δεν έγινε, επικεντρώνομαι στις υποχρεώσεις μου στον Φάρο. Το καλοκαίρι βλέπουμε τι θα προκύψει».

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα έμενε στον ΓΣΛ/Φάρο και τη νέα σεζόν τώρα που τα πράγματα είναι καλύτερα στο οικονομικό κομμάτι δήλωσε:

«Σίγουρα αν ο Φάρος θέλει να με κρατήσει και μου κάνει μια πρόταση που θα μου αρέσει, γιατί να μην το σκεφτώ να μείνω. Νιώθω καλά εδώ, οπότε σίγουρα θα με ενδιέφερε. Γενικά όμως δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Θα δω το καλοκαίρι τις προτάσεις που θα έχω. Για την ώρα, αυτό που σκέφτομαι είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία».