Βαθμολογία

14 Μαρτίου, ντροπή, δόξα και οφσάιντ από πλάγιο.... (video)

14 Μαρτίου δείχνει σήμερα το ημερολόγιο, μια ημερομηνία με πολύ ΑΕΛ, μια ημερομηνία σημαδιακή για τους «βυσσινί» καθώς την εν λόγω ημερομηνία έχουν συμβεί κάποια πράγματα.

Σαφώς και δεν είναι ημερομηνία σταθμός, όπως πχ η Πρωτομαγιά του 1988 χρονιά κατάκτησης του τίτλου, ή όπως η 22α Ιουνίου 1985, ημέρα κατάκτησης του πρώτου κυπέλλου, ή σαν αυτή της 5ης Μαΐου 2007, κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου, αλλά και η 14η Μαρτίου έχει την δική της σημασία.

Και τι δεν έχουμε δει την εν λόγω ημερομηνία, την ΑΕΛ σε μια ντροπιαστική σελίδα της ιστορίας της, έχουμε δει τους «βυσσινί» να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης σε έναν ακόμα τελικό κυπέλλου, αλλά και μια διαιτητική απόφαση που δεν στέκει και μόνο γέλια προκαλεί, οφσάιντ από πλάγιο!!!!!.

">http://

">http://

">http://

Εν αρχή στις 14 Μαρτίου 1999 όταν η ΑΕΛ επί διοικήσεως του αείμνηστου Νίκου Παπανικολάου θα αντιμετώπιζε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Αναμέτρηση που δεν έγινε ποτέ καθώς η ΑΕΛ δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά τα έξοδα μετακίνησης στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας με συνέπεια τον μηδενισμό της και την ήττα με 2-0 στα χαρτιά από τους «κυανοκίτρινους». Το τι επακολούθησε στην Λάρισα είναι γνωστό, ενώ ειδική μνεία είχε γίνει και στην εκπομπή «Η Δίκη», στην ΕΡΤ3 τότε, για το ζήτημα αυτό.

">http://

Θα ακολουθήσει μια πολύ μεγάλη στιγμή στην ιστορία της ΑΕΛ, στις 14 Μαρτίου 2007 όταν οι «βυσσινί» αντιμετώπισαν στο Αλκαζάρ τον ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ένας ΠΑΣ Γιάννινα που στα προημιτελικά είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό, ενώ ιδιοκτήτης του ήταν ο νυν μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας. Αγωνιστικά δυο τέρματα του Ανρί Αντσουέ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 που έδινε στους «βυσσινί» τον πρώτο λόγο για την ρεβάνς στα Ιωάννινα, εκεί που με ακόμα μια νίκη 2-0 σφραγίστηκε η πρόκριση στο τελικό.

">http://

Τέλος στις 14 Μαρτίου 2012 η ΑΕΛ αντιμετώπιζε σε εμβόλιμη αγωνιστική τον Πανσερραϊκό στο AEL FC ARENA για το πρωτάθλημα της Football League, σε μια αναμέτρηση που έχει μείνει στην ιστορία για μια διαιτητική απόφαση που μόνο γέλιο και απορίες προκάλεσε. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά η υπόδειξη οφσάιντ από πλάγιο!!!!, κάτι που στην σφαίρα της λογικής δεν υφίσταται. Απόφαση που προκάλεσε και την έντονη και δικαιολογημένη οργή του ήρεμου Κώστα Πηλαδάκη, μεγαλομετόχου της ΑΕΛ τότε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ