Βαθμολογία

Διούδης – ΑΕΛ: Η εικόνα από την Τουρκία και οι εξελίξεις

Έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΛ για τον Διούδη...

Επιμέλεια: Βασίλης Τσιτσιβάς

Η ΑΕΛ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης ενίσχυσης κάτω από τα δοκάρια και έχει θέσει στο στόχαστρο της τον Σωκράτη Διούδη. Ο 32χρονος Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος αγωνίζεται στη Gaziantep FK, φέρεται να επιθυμεί επιστροφή στην Ελλάδα, ενισχύοντας την αισιοδοξία της ΑΕΛ για μία πιθανή μεταγραφή. Όπως είχαμε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες,σύμφωνα με ελληνικά ρεπορτάζ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΑΕΛ και του παίκτη είναι σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η υπάρχουσα κατάσταση στο ρόστερ της Gaziantep FK

Στον τοπικό τουρκικό τύπο και ειδικότερα στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Tekspor, αναφέρεται ρητά ότι η Gaziantep FK διαθέτει στο ρόστερ της αυτή τη στιγμή δύο βασικούς τερματοφύλακες: τον Σωκράτη Διούδη και τον Mustafa Burak Bozan. Ο τρίτος τερματοφύλακας, ο νεαρός Halil Bağcı, έχει δοθεί δανεικός στην Silifke Belediyespor προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να εξελιχθεί.

Αυτό σημαίνει ότι επί της ουσίας, η Gaziantep FK υπολογίζει κανονικά τον Διούδη, καθώς τον έχει ως έναν από τους βασικούς τερματοφύλακες για την τρέχουσα σεζόν. Το γεγονός αυτό φανερώνει τη θέση του εντός της ομάδας και το ρόλο που έχει βρει, παρά το ενδιαφέρον της ΑΕΛ.

Το αγκάθι του συμβολαίου και οι δυσκολίες στη μεταγραφή

Το βασικό «αγκάθι» στην προσπάθεια της ΑΕΛ είναι ότι ο Διούδης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Gaziantep FK, που τον υπολογίζει ενεργά στο ρόστερ της. Η ύπαρξη συμβολαίου σημαίνει ότι για να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, απαιτείται συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει ή να δυσκολέψει την ολοκλήρωση της μετακίνησης.

Παράλληλα, η καλή θέση που έχει βρει ο Διούδης στην ομάδα και η εμπιστοσύνη της τεχνικής ηγεσίας λειτουργούν ως πρόσθετα στοιχεία που μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία της αποχώρησής του.

Συμπέρασμα

Το ενδιαφέρον της ΑΕΛ για τον Σωκράτη Διούδη είναι υπαρκτό και οι διαπραγματεύσεις προχωρούν, ωστόσο το συμβόλαιό του με τη Gaziantep FK και ο ρόλος που κατέχει στην ομάδα καθιστούν την υπόθεση πολύπλοκη. Η Gaziantep FK διατηρεί δύο ενεργούς τερματοφύλακες, με τον Διούδη να έχει βρει τη θέση του στην ομάδα, ενώ ο τρίτος έχει δοθεί δανεικός.

Η εξέλιξη της υπόθεσης θα εξαρτηθεί από τις επόμενες κινήσεις των εμπλεκομένων και τις συμφωνίες που θα κλειστούν μεταξύ των συλλόγων.