Βαθμολογία

Καταιγίδα από Κούγια: Τέλος ο Φυντάνης, νέος προπονητής ο Ντόστανιτς

Λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης (20/2) ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έβγαλε ανακοίνωση, γνωστοποιώντας το τέλος της παρουσίας του Ηλία Φυντάνη στον πάγκο και της επιστροφής σ' αυτόν του Ράτκο Ντόστανιτς.

Ο ισχυρός άνδρας επικαλείται διαφορά φιλοσοφίας με τον Φυντάνη, την ίδια στιγμή που αποφάσισε να λυθεί η συνεργασία και με τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος μέτρησε μόλις μερικές εβδομάδες στο ρόστερ των «βυσσινί», με τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΛ να ολοκληρώνεται άδοξα.

Εκτός από τον Φυντάνη αποχωρούν και οι συνεργάτες του, ενώ προσελήφθη ως τεχνικός της Κ20 ο πρώην προπονητής της Καλλιθέας Μαρσέλο Τροΐζι.

Σε ό,τι αφορά τον Ντόστανιτς, η παρουσίαση του Σέρβου προπονητή θα γίνει την Τετάρτη (21/2), απόντος πάντως του Αλέξη Κούγια λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

1. Θέλω να εκφράσω την τεράστια απογοήτευση μου για την συμπεριφορά αυτών των λίγων οπαδών, οι οποίοι όπως και τις λίγες προηγούμενες φορές, περιμένουν μια αποτυχία της ομάδος για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες, τους προπονητές κι εμένα.

Εκείνο που με έχει στενοχωρήσει πολύ, είναι οι βρισιές στη νεκρή μητέρα μου.

2. Με προσωπική μου απόφαση λύεται η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα.

3. Με προσωπική μου απόφαση λύεται η συνεργασία με τον προπονητή της ομάδος κ. Ηλία Φυντάνη.

Τον κ. Ηλία Φυντάνη θέλω να τον ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, γιατί χωρίς αυτόν και τον Ανδρέα Λαυδαριά η ομάδα θα ευρίσκετο σε ιδιαίτερα δυσχερή βαθμολογικά θέση.

Ο λόγος που αποφάσισα να λυθεί η συνεργασία μαζί του, είναι η διαφορά φιλοσοφίας που έχουμε στο στυλ ποδοσφαίρου το οποίο παίζει η ομάδα.

Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και εφόσον έχει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές πρέπει να παίζει σε κάθε παιχνίδι μόνο για την νίκη και όχι μονίμως με αμυντικούς προσανατολισμούς.

4. Με προσωπική μου απόφαση λύεται η συνεργασία με τον συνεργάτη του κ. Φυντάνη Βλάντιτσα Πέτροβιτς.

5. Νέος προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο δημιουργός της ομάδος που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Football League κ. Ράτκο Ντόστανιτς.

6. Θα παραμείνει γυμναστής της ομάδος ο κ. Βασίλης Καλαποθαράκος, όπως επίσης και ο προπονητής τερματοφυλάκων κ. Γιώργος Φουσέκης.

7. Προσλαμβάνεται ως προπονητής της Κ20 της ΠΑΕ ΑΕΛ ο βραζιλιάνος πρώην προπονητής της Καλλιθέας Μαρσέλο Τροϊζι.

Ο κ. Τροϊζι έχει αγωνιστεί στην ΠΑΕ ΑΕΛ επί προεδρίας του αειμνήστου Προέδρου της ΑΕΛ Νίκου Παπανικολάου.

*** Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Κούγια η επίσημη παρουσίαση του κ. Ράτκο Ντόστανιτς θα γίνει από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ανδρέα Λιόντο την Τετάρτη σε ώρα που θα ανακοινωθεί.