Βαθμολογία

Σταμάτησε στην Άρτα το σερί, ΑΕ Καραϊσκάκης - Απόλλων Λάρισας 2-0

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε σήμερα (18/2) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας από την ΑΕ Καραϊσκάκης στην Άρτα με 2-0 για την 17η αγωνιστική της Football League.

Μια ήττα η οποία έβαλε τέλος στο σερί νικών της ομάδας του Νίκου Θεοδοσιάδη κόντρα σε μια εξίσου αρκετά καλή και δυνατή ομάδα παρότι τόσο ο Απόλλωνας, όσο και η ομάδα του Σάκη Παπαβασιλείου είναι νεοφώτιστες.

Μια αναμέτρηση στην οποία η ΑΕ Καραϊσκάκης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες με τον Λουκίνα, πριν ο επιθετικός της ομάδας του Σάκη Παπαβασιλείου ανοίξει το σκορ. Από την άλλη ο Απόλλωνας θα μπορούσε να προηγηθεί με την εκτέλεση φάουλ του Κανούλα όμως ο Μέλκας δήλωσε παρών.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό να διαφυλάξουν το υπέρ τους 1-0, ενώ ο Απόλλωνας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Καλύτερη όμως η ομάδα της Άρτας είχε δοκάρι με τον Μακρίδη και κλείδωσε τη νίκη της με το τέρμα του Χούσου. Ο Απόλλων ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκούπρα.

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης ήταν μόλις στο 3' για τον Απόλλωνα Λάρισας όταν ο Καρακατσάνης έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ, με τους Αρτινούς να απαντούν στις ευκαιρίες στο 9' όταν ο Κυριάκης με κάθετη βρήκε τον Λουκίνα που βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παϊτέρη όμως ο τελευταίος απέτρεψε το γκολ.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕ Καραϊσκάκης απείλησε εκ νέου με τον Λουκίνα που έπιασε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπεκατώρου όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 14' όμως ο Μέλκας απέκρουσε ωραία στη γωνία του την εκτέλεση φάουλ του Κανούλα.

Τελικά, τρίτη και ...φαρμακερή για τον σπουδαίο επιθετικό της ΑΕ Καραϊσκάκης Γιάννη Λουκίνα ο οποίος στο 21' με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δημητριάδη. Ένα λεπτό αργότερα οι Ηπειρώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ανδρέου στο Χούσο, με τον ρέφερι Παπαδόπουλο πάντως να λέει «παίζεται».

Στα εναπομείναντα, μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου λεπτά, δεν άλλαξε κάτι με την γηπεδούχο ομάδα πάντως να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 44' όταν ο Μακρής με κάθετη επιχείρησε να βρει τον Κυριάκη, όμως ο Παϊτέρης βγήκε έγκαιρα και έδιωξε την μπάλα η οποία όμως έφτασε στον Χούσο που πλάσαρε, όμως πάνω στη γραμμή ο Ανδρέου έσωσε τον κίνδυνο διώχνοντας μακριά.

Στην επανάληψη πρώτη καλή φάση ήταν για την λαρισινή ομάδα όταν στο 53' ο Χατζής έκανε τη σέντρα και ο Τσιλούλης με κεφαλιά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ πρώτη φάση και για την ομάδα του Καραϊσκάκη τέσσερα λεπτά αργότερα όταν το διαγώνιο σουτ του Κυριάκη μπλόκαρε ο Παϊτέρης.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Λουκίνας με σουτ προσπάθησε για το 2-0 όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Παϊτέρη. Στο 69' ο Απόλλωνας απείλησε με το 1-1 όμως το μακρινό σουτ του Μαυριά έδιωξε ο Μέλκας, με την ΑΕ Καραϊσκάκης να έχει δοκάρι στο 75' όταν σε σουτ του Μακρίδη ο Παϊτέρης απέκρουσε με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του.

Τελικά στο 81' το παιχνίδι κρίθηκε όταν ο Δημητριάδης έβγαλε τη σέντρα για τον Μακρίδη ο οποίος πάσαρε στο Χούσο που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη για το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Δυο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκούπρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Οικονόμου, Σκορδίλης)

ΑΕ Καραϊσκάκης (Σάκης Παπαβασιλείου): Μέλκας, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Καραγιαννίδης, Νικολόπουλος, Χούσος (78' Ρανγκέλοφ), Μακρής, Ψιάνος (71' Κόλινς), Δημητριάδης, Κυριάκης (59' Μακρίδης), Λουκίνας.

Απόλλων Λάρισας (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Ιβανίδης (46' Σουλίδης), Χατζής, Μαυριάς, Τσιλούλης (72' Γαρυφαλόπουλος), Κανούλας, Καρακατσάνης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ