Βαθμολογία

Φυντάνης: «Δεν μας φοβίζει η Τούμπα»

Ο 56χρονος προπονητής της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, μίλησε στην εφημερίδα FORZA, με αφορμή το παιχνίδι πρωταθλήματος της Δευτέρας (12/02) κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας. Αναλυτικά ο Ηλίας Φυντάνης:

Από ποια οπτική γωνία αντιμετωπίζετε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ;
«Πρόκειται για έναν δύσκολο αντίπαλο κι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς όμως όπως σε όλους τους αγώνες, έτσι και εδώ θα παραταχθούμε με το ίδιο σκεπτικό. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς, παρ΄ότι στην Τούμπα δεν θα έχουμε στην διάθεσή μας τους τιμωρημένους Κρίζμαν, Ρέντζα και τον τραυματία Ντέλετιτς που αποτελούν σοβαρές απουσίες. Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα ατού του ΠΑΟΚ, να κλείσουμε τους διαδρόμους προς την περιοχή μας και κυρίως στον άξονα. Από εκεί και πέρα το άγχος θα το έχει ο αντίπαλος κι όχι εμείς». 

Πόσο σας τρομάζει η πολύ καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και το απόλυτο των νικών που διατηρεί την φετινή σεζόν στην Τούμπα;
«Δεν μας φοβίζει. Πριν από 3 αγωνιστικές παίξαμε με την ΑΕΚ που κατά την γνώμη μου αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και την κοιτάξαμε στα μάτια. Στο τέλος μάλιστα θα μπορούσαμε ακόμα και να έχουμε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι. Είτε παίζουμε, εντός είτε εκτός έδρας, εμείς κατεβαίνουμε με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια φιλοσοφία».

Η «καυτή» ατμόσφαιρα που παραδοσιακά δημιουργείται στην Τούμπα θεωρείς πως δύναται να επηρεάσει αρνητική τους παίκτες της ΑΕΛ;
«Νομίζω πως θα λειτουργήσει θετικά. Θα δυναμώσει και θα τους…φτιάξει την ψυχολογία, προκειμένου να τα δώσουν όλα σε μια δύσκολη έδρα και κόντρα σε έναν αξιόλογο αντίπαλο».

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζεις από τους ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ και σχεδιάζεις να εστιάσεις πάνω τους στο μεταξύ σας παιχνίδι;
«Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Να σου θυμίσω πως στο παιχνίδι α΄γύρου στη Λάρισα, καταφέραμε να περιορίσουμε τη δράση του Πρίγιοβιτς ο οποίος έγινε αλλαγή και δεχτήκαμε γκολ από τον Μάτος, παρά το γεγονός πως γνωρίζαμε τις επιθετικές αρετές του κι είχαμε πει πριν από το ματς, πως πρόκειται για έναν παίκτη που αρέσκεται να πατάει περιοχή. Συνεπώς, όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κι ανεξαρτήτως από τις απουσίες που θα υπάρξουν, χρειάζονται προσοχή.

Είναι αλήθεια πως έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα για την εξασφάλιση της παραμονής, παίζετε πλέον πιο απελευθερωμένα; 
«Όπως έχω δηλώσει η ΑΕΛ έχει εξασφαλίσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Αυτό σίγουρα είναι κάτι που μας βοηθάει να παίξουμε καλύτερο και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως κάναμε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, όπου δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ».

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΛ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία;
«Να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά μπορούμε. Δεν έχουμε κανένα άγχος για την πεντάδα. Αν είναι να έρθει, καλώς να έρθει. Θέλουμε όπως προανέφερα να παίξουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο και ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο μας που στέκεται κοντά μας και μας συμπαραστέκεται».

Ποιο είναι το μυστικό και η ΑΕΛ παρουσιάζεται μεταμορφωμένη προς το καλύτερο επί των δικών σου ημερών στον πάγκο.
«Γίναμε όλοι μια οικογένεια. Έλληνες και ξένοι. Εκείνο που επιδίωξα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την ΑΕΛ, ήταν να την κάνω οικογένεια και μια γροθιά, κάτι που δεν συνέβαινε νωρίτερα. Από εκεί και πέρα αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού, παίξαμε πιο ορθολογικά και απελευθερωμένα, με δύναμη και πάνω απ΄όλα ψυχή. Οι παίκτες βγάζουν το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες. Δεν παρατάμε ποτέ κανένα ματς και ανταμειβόμαστε για αυτό. Δεν υπάρχει κανένα άστρο και κανένα φεγγάρι. Τα πάντα αποτελούν προϊόν σκληρής δουλειάς».

Ποια είναι η γνώμη σου για την μάχη του τίτλου;
«Ο Ολυμπιακός έχασε πολύτιμο έδαφος έπειτα από την ήττα από την ΑΕΚ. Θεωρώ όμως πως υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος και πως θα χαθούν κι άλλοι βαθμοί για Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και σε άλλα ματς πέρα από τα ντέρμπι».