Βαθμολογία

Συμπληρώνονται οι ημιτελικοί με το ΠΟΚ

Η σημερινή (12/2) κλήρωση της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος έφερε στο δρόμο της ΑΕΛ, την ΑΕΚ στο τελευταίο βήμα πριν το μεγάλο τελικό.

Οι «βυσσινί» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν για έβδομη φορά την Ένωση στο θεσμό του κυπέλλου, όμως πρώτη φορά για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Έτσι θα συμπληρωθεί και το παζλ των ημιτελικών με τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ καθώς η ΑΕΛ έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η ΑΕΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει το «τριφύλλι» στα ημιτελικά την σεζόν 1987-1988, με τον Παναθηναϊκό να στερεί από την λαρισινή ομάδα την διεκδίκηση του νταμπλ καθώς εκείνη την μαγική χρονιά οι «βυσσινί» κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή. Όσον αφορά τα δυο παιχνίδια ο Παναθηναϊκός επικράτησε και στα δυο, αρχικά στο ΟΑΚΑ με 1-0 και εν συνεχεία στο Αλκαζάρ με 3-1.

Το ραντεβού με τον Ολυμπιακό ήταν την σεζόν 2005-2006, νεοφώτιστη η ΑΕΛ τότε, με το πρώτο ματς στο Πειραιά να ολοκληρώνεται με ήττα 3-1. Η ρεβάνς στο Αλκαζάρ ήταν επεισοδιακή με την ΑΕΛ να μένει με εννιά παίκτες και τον αείμνηστο Μπαχράμη να αγωνίζεται στα τελευταία λεπτά ως τερματοφύλακας, σε ένα παιχνίδι που οι Πειραιώτες νίκησαν 1-0 με τέρμα στα τελευταία λεπτά.

Στα δυο ζευγαρώματα με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, η ΑΕΛ δεν απέφυγε τον αποκλεισμό. Μένει να δούμε αν θα αποδειχθεί τρίτη και φαρμακερή με την Ένωση, ή αν η τελευταία θα πετύχει αυτό που έκαναν «κόκκινοι» και «πράσινοι», ήτοι να αποκλείσουν την ΑΕΛ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ