Βαθμολογία

Οι καλοί οιωνοί ενόψει Τούμπας

Με το παιχνίδι της ΑΕΛ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ σήμερα (12/2) στις 19:30 πέφτει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για τους «βυσσινί» απέναντι στον πρωτοπόρο, με το απόλυτο των νικών στην Τούμπα και φιλόδοξο πρωταθλητή Ελλάδος μετά την σεζόν 1984-1985, ΠΑΟΚ.

Στην ΑΕΛ γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, ωστόσο δυο στατιστικά στοιχεία δείχνουν καλό οιωνό για την ομάδα του Ηλία Φυντάνη για το, η αλήθεια είναι, πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Ποια είναι αυτά; Πρώτον το ότι στην αγωνιστική, στα επτά ματς που προηγήθηκαν δεν σημειώθηκε «2», καθώς είχαμε τέσσερις νίκες γηπεδούχων και τρεις ισοπαλίες. Δεύτερον το ότι η πρώτη νίκη της ΑΕΛ στην Τούμπα ήταν την σεζόν 1995-1996 και η δεύτερη την σεζόν 2006-2007. Πιο απλά κάθε έντεκα χρόνια η ΑΕΛ κερδίζει στην έδρα του Δικεφάλου.

Φέτος είμαστε στα έντεκα χρόνια από την τελευταία νίκη των «βυσσινί», χρονιά μάλιστα στην οποία η ΑΕΛ είχε κερδίσει το κύπελλο αντιμετωπίζοντας λίγες μέρες μετά το ματς με τον Δικέφαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στα ημιτελικά, ενώ τώρα βρήκε στο δρόμο της τον «Άγιαξ» της Ηπείρου πριν το παιχνίδι της Τούμπας.

Δεν μπορούμε φυσικά να ξέρουμε αν αυτοί οι οιωνοί βοηθήσουν την ΑΕΛ να κάνει την έκπληξη στην Τούμπα, ωστόσο σίγουρα είναι καλοί για τους «βυσσινί».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ