Βαθμολογία

Εντός έδρας ήττα για τους μικρούς της ΑΕΛ από την ΑΕΚ (PICS)

Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο (20/1) στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ (Κ20). Η αναμέτρηση έγινε κάτω από ιδανικό καιρό, αλλά ο αγωνιστικός χώρος γι’ ακόμη μία φορά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα γκολ που σημείωσε στο 82’ (0-1). Καλύτερη η Ένωση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η ΑΕΛ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δοκάρι στο 85’ με τον Μακρή.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν σε όλο το πρώτο μέρος την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν κάποια τελική προσπάθεια. Από την άλλη η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή της πλην μίας καλής ατομικής προσπάθειας του Μακρή.

Στο 5' σουτ ο Μακρής πέρασε άουτ. Στο 15' Τσιβελεκίδης σουτ από την μικρή περιοχή στην αγκαλιά του Σαφαρίκα. Στο 41' Σπηλιώτης σουτ άουτ. Ορεξάτη μπήκε η ΑΕΛ στην επανάληψη. Στο 49’ ο Τσιβελεκίδης πήρε μία κεφαλιά μέσα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Μετά από δύο λεπτά σέντρα ο Μακρής, κεφαλιά ο Μουξιός απέκρουσε ο κίπερ. Στην επόμενη φάση ο Νούσιος έκανε το κόρνερ και ο Καλούσης με προβολή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκίνη.

Στο 59’ το σουτ του Ασπρογιάννη πέρασε δίπλα από την εστία. Στο 72’ κόρνερ Νούσιος από αριστερά, ο Κυρμιτσής σούταρε η μπάλα λίγο άουτ. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 82’ με τον Γιούση να εκτελεί το φάουλ με ωραίο τρόπο, τη μπάλα να περνά από τα σώματα και να καταλήγει στα δίχτυα (0-1).

ΑΕΛ (Μ. Παναγούλης): Σαφαρίκας, Λυκούργος (86’ Λιόντος), Μακρής, Καλούσης, Νούσιος, Ταρτάς, Βαφειάδης, Μουξιός, Πλατάνας (72’ Καραθάνος), Μπιγκάνος, Καραμπίνας (65’ Κυρμιτσής).

ΑΕΚ (Γ. Σίμος): Γκίνης, Σταμούλης, Ψάνης, Τσιβελεκίδης, Μπούσης, Μπάμπης, Ασπρογιάννης, Σαραέλης (67’ Ζιώγας), Γιαντόμ (58' Mουλτσιάς), Γιούσης (91' Tάμπας), Σπηλιώτης.

Διαιτητής: Τσιτσανούδης (Λάρισας). Βοηθοί: Στάικος, Κοτούμπας (Λάρισας).