Βαθμολογία

Της ξυΠνΑΣ ευχάριστες αναμνήσεις (video)

Τον αντίπαλο της στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος έμαθε σήμερα (15/1) η ΑΕΛ μετά την κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί. Οι «βυσσινί» θα τεθούν αντιμέτωποι με μια πάρα πολύ καλή ομάδα τον ΠΑΣ Γιάννινα η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια σταθερή δύναμη της χώρας.

Η κλήρωση αυτή ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στην ΑΕΛ καθώς ο «Άγιαξ» της Ηπείρου ήταν το τελευταίο εμπόδιο της λαρισινής ομάδας την σεζόν 2006-2007 στον δρόμο προς τον τελικό του Βόλου και την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στο Παναθηναϊκό με 2-1.

Οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στα ημιτελικά της σεζόν αυτής με την ΑΕΛ να προκρίνεται σχετικά εύκολα στον τελικό καθώς επικράτησε και στα δυο παιχνίδια τότε απέναντι στους Γιαννιώτες του Αλέξη Κούγια, μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα τότε.

Έχοντας περάσει τα εμπόδια των Πανθρακικού, ΟΦΗ, Κέρκυρας η ΑΕΛ και των Βύζα Μεγάρων, Αιγάλεω, Ηρακλή και Ολυμπιακού ο ΠΑΣ, όλα ήταν έτοιμα για τον πρώτο ημιτελικό του Αλκαζάρ μέσα σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των δυο συλλόγων.

">http://

Η ΑΕΛ σκοράροντας δυο τέρματα σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, ένα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα στις αρχές του δεύτερου αμφότερα με τον Ανρί Αντσουέ έφτασε στη νίκη με 2-0 και αποκτούσε έτσι σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

">http://

Στα Ιωάννινα, επίσης σε γεμάτο γήπεδο, το γρήγορο 0-1 με το αυτογκόλ του Ντάσιου ύστερα από προσπάθεια του Αλωνεύτη, ουσιαστικά έκρινε και την πρόκριση υπέρ των «βυσσινί»με την ΑΕΛ να φτάνει και στο 0-2, που ήταν και το τελικό αποτελέσμα, με τέρμα του Κύπριου λίγο πριν το ημίωρο.

Η ΑΕΛ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, αλλά και το τρόπαιο με νίκη 2-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Βόλο και ο ΠΑΣ το χειροκρότημα για την μεγαλειώδη πορεία του τότε φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά αποκλείοντας μάλιστα τον νταμπλούχο τότε Ολυμπιακό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ