Βαθμολογία

Μενσά και επιβεβαίωση με δεξί μπακ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προχώρησε σε δύο μεταγραφικές κινήσεις που σίγουρα χρειάζονταν προκειμένου να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή στην συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" η ΠΑΕ ΑΕΛ απέκτησε για τη θέση του δεξιού μπακ, τον Ματέι Πάλτσιτς, όπως σας είχε ενημερώσει το athleticlarissa.gr ότι η ΑΕΛ ίσως κινηθεί για αμυντικό σε αυτή τη θέση. Ο παίκτης είναι ηλικίας 25χρονών (γεννήθηκε 21 Ιουνίου 1993) διεθνής, αγωνίζεται στην πρωταθλήτρια Σλοβενίας, Μάριμπορ και αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας (15/01) στη Λάρισα.

Ο ποδοσφαιριστής εκτός από τη Μάριμπορ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας του, αγωνίσθηκε και στην Κόπερ. Τη φετινή σεζόν αγωνίσθηκε σε επτά παιχνίδια, εκ των οποίων σε έξι βασικός, ενώ την περασμένη χρονιά έπαιξε σε 17 παιχνίδια ως βασικός. Έχει διεθνή εμπειρία έχοντας τη φετινή μόνο χρονιά συμμετοχή σε τέσσερα παιχνίδια με τη Μάριμπορ στα προκριματικά του Champions League (όλα βασικός).

Συνολικά έχει παίξει σε δώδεκα διεθνείς αναμετρήσεις. Στην Κόπερ (την ομάδα της γενέτειράς του) έκανε 95 συμμετοχές από το 2011 έως το 2015, πετυχαίνοντας οκτώ τέρματα, ενώ μετράει πάνω από τριάντα συμμετοχές στις μικρές ομάδες της εθνικής Σλοβενίας. Η μεταγραφή του από την Κόπερ στη Μάριμπορ κόστισε 500.000 σύμφωνα με το transfermarkt.

Εκτός του Ματέι Πάλτσιτς η ΠΑΕ ΑΕΛ απέκτησε και τον 23χρονο Γκανέζο αμυντικό χαφ Ντερίκ Μενσά, σε μια πλήρη επιβεβαίωση του athleticlarissa.gr. Ο νεαρός μέσος αγωνιζόταν στην Σλοβενία με την φανέλα της Aluminij Kidricevo με την οποία αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, ενώ έχει επίσης αγωνιστεί στην τυνησιακή Club Africain Tunis, στην γκανέζικη Tema, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την νορβηγική Χάουγκεσουντ, την Μπάνικ Οστράβα της Τσεχίας και την Κάρβινα από την ίδια χώρα.

Μάλιστα οι «ροχιμπλάνκος» δαπάνησαν περί τις 300.000 ευρώ στην τυνησιακή Club Africain Tunis για να τον αποκτήσουν το 2013, όμως δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην μεγάλη ομάδα της Ατλέτικο παρά μόνο στην δεύτερη, ενώ αγωνίστηκε και στην u-20 της πατρίδας του όπου κατέγραψε δυο συμμετοχές.