Βαθμολογία

Τα παιχνίδια της ΑΕΛ στα προημιτελικά

Τον αντίπαλο της στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος θα μάθει το πρωί της Δευτέρας (15/1) η ΑΕΛ στην κλήρωση που θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί.

Όπως έχει ανακοινώσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το τριήμερο 23, 24 και 25 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου.

Το athleticlarissa.gr έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στο πότε μπορούν να γίνουν τα πρώτα παιχνίδια, αλλά και οι ρεβάνς, με τον κάθε ένα από τους επτά πιθανούς αντιπάλους των «βυσσινί».

Αναλυτικά:

Με αντίπαλο τον Ολυμπιακό: Το πρώτο παιχνίδι μπορεί να γίνει είτε Τετάρτη (24/1), είτε Πέμπτη (25/1). Δεν δύναται να γίνει Τρίτη (23/1) διότι στις 21/1 ο Ολυμπιακός παίζει με την Ξάνθη. Όσον αφορά τη ρεβάνς και αυτή θα μπορεί να γίνει είτε Τετάρτη (7/2), είτε Πέμπτη (8/2). Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ δυο ημέρες νωρίτερα (4/2).

Με αντίπαλο την ΑΕΚ: Το πρώτο παιχνίδι μπορεί να γίνει είτε Τρίτη (23/1), είτε Τετάρτη (24/1). Αδύνατη η διεξαγωγή του την Πέμπτη (25/1) λόγω της αναμέτρησης ΑΕΚ - Λαμία που ακολουθεί στις 27/1. Αν η ΑΕΛ κληρωθεί με την Ένωση τότε η ρεβάνς μπορεί να διεξαχθεί Τετάρτη (7/2) ή Πέμπτη (8/2), όχι όμως και Τρίτη (6/2) καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό στις 4/2.

Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ: Το πρώτο παιχνίδι μπορεί να γίνει είτε Τετάρτη (24/1), είτε Πέμπτη (25/1), αλλά όχι την Τρίτη (23/1) ελέω της αναμέτρησης του Δικεφάλου με τον Απόλλωνα στις 21/1. Όπως και με Ολυμπιακό, ΑΕΚ έτσι και με τον ΠΑΟΚ, αν οι ομάδες κληρωθούν μεταξύ τους, η ρεβάνς μπορεί να λάβει χώρα ή Τετάρτη (7/2) ή Πέμπτη (8/2) καθώς την Κυριακή (4/2) υπάρχει το παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα.

Με αντίπαλο τον Ατρόμητο: Και εδώ το πρώτο ματς μπορεί να γίνει μόνο Τετάρτη (24/1) ή Πέμπτη (25/1). Δεν μπορεί να διεξαχθεί Τρίτη (23/1) λόγω του αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή 21/1. Αν η δις φορές κυπελλούχος ΑΕΛ βρει στο δρόμο της τον Ατρόμητο τότε η ρεβάνς μπορεί να διεξαχθεί ΜΟΝΟ την Πέμπτη (8/2) γιατί την Δευτέρα (5/2) οι Αθηναίοι παίζουν με τη Λαμία και έτσι δεν δύναται η ρεβάνς να λάβει χώρα Τρίτη (6/2) ή Τετάρτη (7/2).

Με αντίπαλο τον Πανιώνιο: Όπως και με τους Περιστεριώτες, έτσι και με την ομάδα της Νέας Σμύρνης το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί είτε την Τετάρτη (24/1) είτε την Πέμπτη (25/1). Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου αγωνίζεται Κυριακή (21/1) με τον Παναιτωλικό. Όσον αφορά ενδεχόμενη ρεβάνς μπορεί να πραγματοποιηθεί ή την Τρίτη (6/2) ή την Τετάρτη (7/2), αλλά όχι την Πέμπτη (8/2) λόγω του αγώνα Πανιώνιος - Λαμία.

Με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα: Αν η κλήρωση φέρει στο δρόμο της ΑΕΛ, τον ΠΑΣ τότε και εδώ το πρώτο ματς θα είναι είτε στις 24/1 είτε στις 25, αλλά όχι στις 23 λόγω του αγώνα του «Άγιαξ» της Ηπείρου με τον Ατρόμητο στις 21/1. Σε αυτή την περίπτωση ο αγώνας ρεβάνς είτε στα Ιωάννινα είτε στη Λάρισα μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ την Τετάρτη (7/2). Το ματς δεν μπορεί να γίνει Τρίτη (6/2) λόγω του αγώνα ΠΑΣ - ΠΑΟΚ στις 4/2, ούτε Πέμπτη (8/2) λόγω του παιχνιδιού των Ηπειρωτών με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (10/2).

Με αντίπαλο την Λαμία: Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ΑΕΛ θα δώσει το πρώτο της ματς είτε την Τρίτη (23/1) είτε την Τετάρτη (24/1). Ο αγώνας των Στερεοελλαδιτών με την ΑΕΚ στις 27/1 εμποδίζει την διεξαγωγή της αναμέτρησης την Πέμπτη (25/1). Στο ενδεχόμενο να κληρωθεί η ΑΕΛ με τους Λαμιώτες η ρεβάνς θα είναι ερωτηματικό καθώς δεν μπορεί να διεξαχθεί, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ούτε Τρίτη (6/2), ούτε Τετάρτη (7/2), λόγω του αγώνα της 5ης Φεβρουαρίου με τον Ατρόμητο. Όμως δεν μπορεί να γίνει ούτε την Πέμπτη (8/2) καθώς στις 10/2 η Λαμία αγωνίζεται με τον Πανιώνιο. Σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή καθώς με όποιον και να κληρωθεί η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, όμως μέχρι να γίνει αυτό πάμε με τα σημερινά δεδομένα.

Αυτές είναι λοιπόν οι πιθανές ημερομηνίες των αγώνων της ΑΕΛ για την προημιτελική φάση του κυπέλλου με τον καθένα από τους επτά πιθανούς αντιπάλους της. Την Δευτέρα (15/1) το πράγμα θα γίνει πιο χειροπιαστό όταν και οι «βυσσινί» θα μάθουν τον αντίπαλο τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ