Βαθμολογία

Παιδικό πρωτάθλημα «Ευγένιος Γκέραρντ»

Ο Ευγένιος Γκέραρντ δεν είναι πια στη ζωή, αλλά σίγουρα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου αποφάσισε να δώσει το όνομα του σπουδαίου προπονητή στο παιδικό πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά στις 13-14 Ιανουαρίου, τιμώντας έτσι την μνήμη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ: «Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν ο άνθρωπος-προπονητής που άλλαξε τη μοίρα όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά ολόκληρου του κρητικού ποδοσφαίρου.

Επί των ημερών του, δεκάδες ταλέντα από το νησί πέρασαν από τα χέρια του, αναδείχτηκαν ως ποδοσφαιριστές, φόρεσαν τη φανέλα του ΟΦΗ και της Εθνικής Ελλάδας, μας έκαναν υπερήφανους.

Έδινε μεγάλη βάση στις υποδομές, παρακολουθούσε ανελλιπώς τους αγώνες των παιδικών και εφηβικών ομάδων και είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρότυπο έργο παραγωγής ποδοσφαιριστών.

Αποτέλεσε έναν δάσκαλο-παιδαγωγό και γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του τον θεωρούν απλά όχι προπονητή τους αλλά ποδοσφαιρικό τους πατέρα.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον έργο και στην παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, αποφάσισε να ονομάσει “Ευγένιος Γκέραρντ” το Παιδικό Πρωτάθλημα που ξεκινά το σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης…».