Βαθμολογία

Δέκα χρόνια πριν σε προημιτελικό (video)

Την ομάδα της Ξάνθης αντιμετωπίζει αύριο (10/1 17:15) στα Πηγάδια η ΑΕΛ στον αγώνα ρεβάνς για την φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος.

Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη με αβαντάζ το 3-0 της πρώτης αναμέτρησης στη Λάρισα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση και μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα βρεθεί στα προημιτελικά.

Τελευταία φορά που η ΑΕΛ αγωνίστηκε στα προημιτελικά ήταν πριν δέκα χρόνια, την σεζόν 2007-2008, όταν στις 10 Ιανουαρίου 2007, 10/1 είναι και τώρα το ματς, η ΑΕΛ είχε νικήσει στη Καλαμαριά με 2-1 και πήρε την πρόκριση για τους «8».

Το παιχνίδι ήταν μονό και ο νικητής θα έπαιρνε την πρόκριση εκτός αν τελείωνε ισόπαλο οπότε θα διεξάγονταν επαναληπτικός στην έδρα της ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» με τέρμα του Κλέιτον έκαναν το 0-1, με τον Καραλιόπουλο να ισοφαρίζει και όλα έδειχναν ...Αλκαζάρ.

Τελικά στο 90' ο Παναγιώτης Κατσιαρός με μια εκπληκτική βολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κελπέκη και έκανε το 1-2 το οποίο και έστειλε την ΑΕΛ στα προημιτελικά, πριν της φράξει τον δρόμο για τα ημιτελικά, ο εκπληκτικός εκείνη την σεζόν Θρασύβουλος του Σάκη Τσιώλη.

">http://

Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κελπέκης, Στάθης, Σίκοφ, Σαρακατσάνος, Κόλτσης, Γαλανόπουλος, Καραμανλής (46' Μπρίτο), Φαβάλι, Παπαδόπουλος, Σαμουηλίδης (46' Καραλιόπουλος, 70' Χατζηβασιλειάδης), Μπούσι.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Κώτσιος, Κατσιαρός, Ιγκλέσιας, Κλέιτον (90' Λαμπρόπουλος), Σαρμιέντο, Καλαντζής (65' Μπαχράμης), Μπακαγιόκο (85' Κόζλεϊ), Αλεξάνδρου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ