Βαθμολογία

Η τελευταία συνέντευξη Γκέραρντ (video)

Έντονη συγκίνηση προκάλεσε η προβολή της εκπομπής «Μικτή Ζώνη» της Κρήτη ΤV χθες το βράδυ όπου καλεσμένος του Στέλιου Μαλτεζάκη ήταν ο Ευγένιος Γκέραρντ, στην τελευταία του συνέντευξη σε τηλεοπτικό πλατό, τον Μάρτιο του 2014.

Στο πλατό βρέθηκαν και οι έμπειροι δημοσιογράφοι Σώτος Παιδάκης και Μανόλης Δανδουλάκης, ξεδιπλώνοντας μεγάλες αλήθειες της ιστορικής 15ετίας, στην οποία ηγήθηκε ο Ολλανδός τεχνικός.

">http://

Η παρουσία του Ευγένιου Γκέραρντ και των συναδέλφων, σκόρπισε συγκίνηση και μαζί αναδείκνυε τον πλούτο καθαρών και δημιουργικών διαδρομών στο χώρο του αθλητισμού μας. Όλοι τους και ο καθένας χωριστά, είναι μια ιστορία του ποδοσφαίρου, απηχώντας τις κοινωνικές περιόδους του Ηρακλείου, μέσα από τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα του ΟΦΗ. Αφήσαμε τις μνήμες να κινηθούν ελεύθερα. Από μόνες τους, άλλωστε, μπορούσαν να πουν πολλά ως μηνύματα στο σήμερα.

Θέλαμε τον «Ολλανδό» να κάθεται αμέριμνος στο πλατό, χωρίς την παραμικρή πίεση ερωτημάτων που έτσι κι αλλιώς έχουν απαντηθεί και που στην πλειοψηφία τους, είναι αυτονόητες ενότητες. Θέλαμε να χαρεί μέσα στο χρόνο, μαζί με μας και το κοινό που παρακολουθούσε και εκφράσθηκε με ισχυρά σχόλια στα social media και στις συζητήσεις την επομένη στα στέκια.

Σπουδαία επίσης η εμφάνιση των αθλητικών συντακτών του Ηρακλείου που μίλησαν στην εκπομπή, για τον Ευγένιο Γκέραρντ και όσα έζησαν μαζί του μέσα από το ρεπορτάζ της εποχής: Κώστας Βεζυράκης, Γιάννης Στρατάκης, Κώστας Βασιλάκης, Στέλιος Κατεργιαννάκης, Γιώργος Γιαλυτάκης, Νίκος Παπαδάκης, Αντώνης Παπουτσάκης, Νίκος Μαρκάκης, Μανόλης Χρονάκης…

πηγή: neakriti.gr