Βαθμολογία

«Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ...

«Μαύρη» ημέρα για τον ΟΦΗ, αλλά και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το 2018 ξεκίνησε με μία τεράστια απώλεια, καθώς την Τρίτη (2/1) άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών ο Ευγένιος Γκέραρντ.

O εμβληματικός πρώην προπονητής της ομάδας του Ηρακλείου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και ήταν εμφανώς καταπονημένος.

Πριν 1,5 μήνα έδωσε το παρών στο φιλικό προς τιμήν του, συγκινώντας άπαντες, με την οικογένειά του να αναφέρει ότι ήταν αυτό που περίμενε για να «φύγει»...

Δυστυχώς, αυτό έγινε τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους...

Το 1985 ανέλαβε τον ΟΦΗ και αποτέλεσε τον μακροβιότερο ξένο προπονητή σε ελληνικό σύλλογο, αφού έμεινε εκεί μέχρι το 2000, γράφοντας «χρυσές σελίδες» με τους Κρητικούς, κατακτώντας και το Κύπελλο Ελλάδας το 1987.

Μετά την αποχώρησή του, ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 βρέθηκε στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ. Ακολούθησε έναν χρόνο μετά ο Ηρακλής για σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το 2010 κάθισε για δύο μήνες στον πάγκο της Παναχαϊκής.

«Ανεξίτηλη στις μνήμες όλων η σημαντική προσφορά του»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την τεράστια απώλεια εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα, σημειώνοντας ότι η προσφορά του θα μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζουν.

Αναλυτικά: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ και απευθύνει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια. Η σημαντική προσφορά του Ευγένιου Γκέραρντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».