Βαθμολογία

Ποιος θα πληρώσει τα 50 χιλιάρικα του Αχαρναϊκού;

Τυπικά σωστή, πρακτικά αβάσιμη... Ο λόγος για την ποινή που επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (22/12). Οι Μενιδιάτες που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής και φυσικά δεν κατέβηκαν ούτε στο Κύπελλο, τιμωρήθηκαν για τη μη συμμετοχή τους στο ματς του θεσμού με τον Αστέρα Τρίπολης με -3 βαθμούς και με το προβλεπόμενο πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Εύλογα το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος θα το πληρώσει από τη στιγμή που η ΠΑΕ έχει διαλυθεί. Αναλυτικά: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επέβαλε στον Πανηλειακό χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ (284) και στον Νικόλαο Τερζόπουλο (ιατρός αγώνα Πανηλειακός-Αστέρας Αμαλιάδας) χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) ευρώ, καθώς και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα.

Επέβαλε στον Νέο Αχαρναϊκό την απώλεια του αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0, την αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Κυπέλλου, την αυτόματη αποβολή του από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει και τον υποβιβασμό του στην κατώτερη κατηγορία στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, την περιέλευση του μεριδίου του από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ε.Π.Ο., τον αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000 €).

Επέβαλε στον Λεωνίδα Δανιήλ, αξιωματούχο του Ζευγολατιού χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (834) και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο διάρκειας ενός (1) μήνα (αγώνας Ζευγολατιό-Πέλοπας Κιάτου). 

Επέβαλε στην Λευκίμμη χρηματική ποινή ύψους διακοσίων πενήντα ευρώ (250), στον εκπρόσωπο της ομάδας Δημήτρη Βλαχόπουλο χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (834) και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο διάρκειας ενός (1) μήνα (αγώνας Λευκίμμη-Τηλυκράτης)».