Βαθμολογία

Παπαδόπουλος: Λύση ή… φεύγω!

Λίγα λεπτά μετά τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, δημοσιεύτηκε η επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου όπου μιλάει με ειλικρίνεια, πάθος και αγάπη για τον ΟΦΗ ενώ προαναγγέλλει την αποχώρησή του σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση των προβλημάτων.

Για την ιστορία, ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 2-0 από τον Πανιώνιο, στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά, η επιστολή Παπαδόπουλου αναφέρει:

Στη «μεγάλη κατηγορία με κάθε κόστος»… αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσα στην ερώτηση μου «ποιος είναι ο στόχος μας» το ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ  του 2017, όταν για πρώτη φορά με προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας  για ν αναλάβω την τεχνική ηγεσία…..

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε στις 25 Ιανουαρίου…. Και αφήσαμε τον κόσμο να ονειρεύεται και μαζί του και εμείς, που επιτέλους το όνειρό μας φαίνεται να γινόταν πραγματικότητα, σ ‘ εμάς που περάσαμε από την μεγάλη ομάδα του τότε, και ονειρευτήκαμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί ξανά στην μεγάλη κατηγορία…

Και όπως όλο το Ηράκλειο είχε αγκαλιάσει την προσπάθεια και τη δύναμη που νιώσαμε όλοι, που επιτέλους η ομάδα θα ήταν σε «καλά χέρια», στις επιχειρηματικές πλάτες μιας ομάδας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της πόλης του Ηρακλείου και ίσως της Κρήτης, λίγο καιρό αργότερα, αρχίσαμε ν ακούμε  για τις «ίντριγκες» των μετόχων, για τον τότε πρόεδρο και ενώ όλοι μαζί πανηγύριζαν για την άνοδο της ομάδας από την Γ’ Κατηγορία στη Β’, ξαφνικά άρχισαν να κατηγορούν και να απομακρύνονται από την ομάδα με φράσεις του τύπου  «φταίει ο τάδε , δεν ξαναβάζω  χρήματα», «φταίει ο προπονητής, δεν ξαναβάζω  χρήματα » κτλ..

Σας θυμίζω ότι μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, και λίγο πριν το παιχνίδι με τον Άρη που ήταν και το πρώτο μου παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, άκουγα ότι «όλα τελείωσαν πια»… .

…όμως εμείς, δε χάσαμε την προσήλωση μας στο στόχο μας, παρόλο που τα στοιχεία δεν ήταν υπέρ  μας…. παρόλο που είχε χαθεί πολύτιμο έδαφος…. Παρόλο που γνώριζαν οι διοικούντες ότι δέχτηκα πρόταση από  ομάδα Σούπερ Λίγκ,  την οποία απέρριψα, αν και επαγγελματίας προπονητής, που ζω  από αυτό το επάγγελμα…

Γιατί; Γιατί, είχαμε πολύ δουλεία μπροστά μας… Γιατί η θέλησή μας για έναν μεγάλο ΟΦΗ, ήταν μεγαλύτερη  από τα προβλήματα που υπήρχαν στα διοικητικά…

Για έναν ΟΦΗ, που θα σέβονται οι αντίπαλοι και όχι να τον απαξιώνουν ομαδούλες, έναν ΟΦΗ που οι ποδοσφαιριστές θα παρακαλούν να έρθουν και όχι να παρακαλάμε εμείς να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας, έναν ΟΦΗ που οι παίκτες θα νιώθουν το βάρος της φανέλας και της ιστορίας της ομάδας, από την είσοδό τους ακόμη στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Και φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος της περιόδου 2016 – 2017…που η ομάδα τερμάτισε τελικά 8 βαθμούς από την προνομιούχο 2η θέση που οδηγούσε στη μεγάλη κατηγορία….

Ζήτησα να παραστώ για πρώτη φορά σε ένα Δ.Σ  1,5 ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ  πριν τελειώσει το πρωτάθλημα  προκειμένου να ενημερώσω για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, εφόσον εμπιστευόταν στα χέρια μου την ομάδα και την επόμενη περίοδο.