Βαθμολογία

«Να παρθούν μέτρα και αποφάσεις»

Τις καταγγελίες του Καλαϊτζίδη για στημένα παιχνίδια σχολίασαν οι Αντώνης Ρέλλας και Παναγιώτης Μαντζανάς. Οι Πρόεδροι των Παναιγιάλειου και Απόλλωνα Λάρισας αντίστοιχα, μίλησαν στον «Metropolis 95.5», όπου και τόνισαν πως εφόσον ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, τότε πρέπει να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αναλυτικά:

Ρέλλας: «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!»

Ο πρόεδρος του Παναιγιαλείου, Αντώνης Ρέλλας σχολίασε αρχικά για τις καταγγελίες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη: «Οι καταγγελίες Καλαϊτζίδη είναι σοβαρές. Αν μίλησε με ονόματα σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον. Αυτό που με στενοχωρεί είναι το εξής. Ότι όλη αυτή η σκόνη που μένει, επειδή θα είναι χρονοβόρα η διερεύνηση, κάνει μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Καλαϊτζίδης είναι ειλικρινής. Διότι αν δεν είναι, τότε λυπάμαι πολύ αλλά πρέπει να επιβληθούν οι βαρύτερες των ποινών. Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ομάδων, που φαίνονται πολλές οι οκτώ ομάδες. Εμένα προσωπικά δεν με ενόχλησε κανείς, χωρίς να υπονοώ κάτι για τον κ. Καλαϊτζίδη. Αυτή η ιστορία πρέπει να λήξει το συντομότερο. Είναι μεγάλη η ζημιά που γίνεται. Δεν βάλλω κατά του Καλαϊτζίδη με αυτά που λέω. Έχω, επίσης, και ένα άλλο ερώτημα. Όταν λέμε ότι θέλουμε την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, παίζει ρόλο και ο χρόνος που κάνουμε τις καταγγελίες. Νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν έγιναν χθες ή προχθές αλλά λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Παπαδόπουλου, ο οποίος υπέπεσε δις σε πανομοιότυπες περιπτώσεις πέναλτι κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν: «Συνέβη με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ξαναέγινε με τη Λαμία και έκτοτε δεν ξαναέπαιξε. Επειδή δεν είχα αποδείξεις για κάτι που και εμένα δεν μου άρεσε, πήραμε μια απόφαση για να προστατεύσουμε την ομάδα. Δεν ξαναέπαιξε μετά το παιχνίδι με τη Λαμία και δεν ανήκει, πλέον, στο ρόστερ μας».

Για το αν έχει την αίσθηση πως στήνονται παιχνίδια στη Football League: «Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Από εκεί και πέρα, όμως, θεωρώ ότι είναι στοχευμένα πράγματα αυτά που ακούγονται για τη Football League, ότι όλο το πρωτάθλημα είναι σάπιο. Υπάρχουν φαινόμενα όπως σε όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Έχω ενστάσεις και για τον ρόλο της Sportradar. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ασφαλώς και υπάρχουν φαινόμενα όχι όμως τέτοια που να πούμε ότι ήρθε το τέλος του χρόνου. Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο πρέπει να τα τελειώσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Μαντζανάς: «Αν υπάρχουν στοιχεία, να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας, Παναγιώτης Μαντζανάς σχολίασε ως εξής: «Εφόσον υπάρχουν πράγματι στοιχεία, αυτά είναι αρνητικά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δοθούν τα στοιχεία αυτά ώστε να παρθούν μέτρα και αποφάσεις. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει η Football League να κινηθεί κατά του κ. Καλαϊτζίδη γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Δεν γνωρίζω κανέναν πρόεδρο ομάδας της Football League, γιατί τώρα ανεβήκαμε. Το τι γινόταν πρόπερσι ή πέρσι δεν με αφορά. Πήρα μια ομάδα από το Α1 τοπικό και ανεβήκαμε τρεις κατηγορίες σε τρία χρόνια. Δεν παίζω στοίχημα. Αν ήθελα να εμπλακώ σε τέτοιες διαδικασίες θα έπαιρνα μια ομάδα της Football League εξαρχής. Αν αυτά που λέει ο κ. Καλαϊτζίδης ισχύουν θα πρέπει με στοιχεία να το λύσουμε το θέμα για να φύγει η ομίχλη και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει».

Για την εξιχνίαση κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στη Λάρισα και την εμπλοκή τεσσάρων παικτών Football League, σημείωσε: «Επειδή το περιστατικό έγινε στη Λάρισα, εγώ το ψάχνω το θέμα. Αν είναι από την ομάδα μου, εγώ θα τους καταγγείλω. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το έκανε κάποιος από την ομάδα μου. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε το θέμα και όποιος συμμετέχει σε αυτές τις παράνομες διαδικασίες να τιμωρηθεί».

Πηγή: Metrosport