Βαθμολογία

Πολλά τα ανοικτά μέτωπα στο φινάλε

Δεύτερη ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League η σημερινή (6/12) και πολλά είναι τα ανοικτά μέτωπα όσον αφορά τα τελευταία εισιτήρια της πρόκρισης στους "16" του θεσμού.

Στον 5ο όμιλο Λίβερπουλ, Σεβίλλη και Σπαρτάκ Μόσχας διεκδικούν τα δυο εισιτήρια με την μεγάλη μάχη να είναι στο Άνφιλντ ανάμεσα στους "ρεντς" και την Σπαρτάκ. Η ομάδα του Κλοπ περνάει σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία, όμως αν ηττηθεί αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης. Στο έτερο ματς η Σεβίλλη κρατά την τύχη στα χέρια της καθώς με νίκη προκρίνεται ότι και αν συμβεί στο Νησί.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει υγιεινό περίπατο στον 6ο όμιλο τον οποίο καθάρισε εύκολα όμως δεν έχει κριθεί ακόμα η ομάδα που θα την ακολουθήσει και θα είναι είτε η Σαχτάρ, που παίζει με τους Πολίτες, είτε η Νάπολι που παίζει με την αδιάφορη Φέγενορντ. Οι Ουκρανοί προκρίνονται με ισοπαλία στην επόμενη φάση, ενώ αν ηττηθούν και κερδίσει η Νάπολι στην Ολλανδία, προκρίνονται οι Ιταλοί.

Στον 7ο όμιλο η Μπεσίκτας έχει ήδη εξασφαλίσει πρωτιά και πρόκριση με την δεύτερη θέση να κρίνεται ανάμεσα σε Πόρτο και Λειψία με τους Πορτογάλους να έχουν το πάνω χέρι. Τόσο γιατί ευνοούνται σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, αλλά και για το γεγονός ότι κρατούν την τύχη στα χέρια τους και με μια νίκη απέναντι στην απογοητευτική Μονακό προκρίνονται ότι και αν κάνει η γερμανική ομάδα κόντρα στους Τούρκους.

Τέλος για τον 8ο όμιλο τα πάντα έχουν κριθεί όσον αφορά τις θέσεις για τους "16" με την Τότεναμ και την Ρεάλ να προκρίνονται, όμως μένει να κριθεί η τρίτη θέση που θα παιχτεί ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ. Εκτός έδρας αγωνίζονται και οι δυο με τους Κύπριους να παίζουν στο Λονδίνο και τους Γερμανούς στη Μαδρίτη, ενώ σε ενδεχόμενη ισοβαθμία η ομάδα του Γιώργου Δώνη μένει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων και οι βαθμολογίες των ομίλων:

5ος όμιλος

Λίβερπουλ - Σπαρτάκ Μόσχας

Μάριμπορ - Σεβίλλη

Βαθμολογία:

1. Λίβερπουλ 9

2. Σεβίλλη 8

3. Σπαρτάκ Μόσχας 6

4. Μάριμπορ 2

6ος όμιλος

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάντσεστερ Σίτι

Φέγενορντ - Νάπολι

Βαθμολογία:

1. Μάντσεστερ Σίτι 15

2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 9

3. Νάπολι 6

4. Φέγενορντ 0

7ος όμιλος

Λειψία - Μπεσίκτας

Πόρτο - Μονακό

Βαθμολογία:

1. Μπεσίκτας 11

2. Πόρτο 7

3. Λειψία 7

4. Μονακό 2

8ος όμιλος

Τότεναμ - ΑΠΟΕΛ

Ρεάλ Μαδρίτης - Ντόρτμουντ

Βαθμολογία:

1. Τότεναμ 13

2. Ρεάλ Μαδρίτης 10

3. Μπορούσια Ντόρτμουντ 2

4. ΑΠΟΕΛ 2