Βαθμολογία

Οι όμιλοι του Μουντιάλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/12) στο Κρεμλίνο της Ρωσίας η κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 που θα γίνει στα γήπεδα της Ρωσίας από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Έτσι έγιναν γνωστοί οι οκτώ όμιλοι, με το παιχνίδι της πρεμιέρας να είναι το Ρωσία - Σαουδική Αραβία στις 18:00, ώρα Ρωσίας ήτοι 17:00 ώρα Ελλάδος, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 15/7 στο Λουζνίκι της Μόσχας.

Σίγουρα ξεχωρίζουν η μάχη των Ιβήρων στον 2ο όμιλο (Πορτογαλία, Ισπανία) σε όμιλο με Μαρόκο, Ιράν, ενώ για τον 4ο όμιλο θα τεθούν πάλι αντιμέτωποι η Αργεντινή με την Νιγηρία, ένας όμιλος που συμμετέχει και η Κροατία που απέκλεισε την Εθνική μας ομάδα.

Η πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία κληρώθηκε με την Ελβετία, την Κόστα Ρίκα και την Σερβία, ενώ η κάτοχος του τροπαίου Γερμανία θα τεθεί αντιμέτωπη με το πάντα δυνατό Μεξικό καθώς και τις Σουηδία, που απέκλεισε την Ιταλία και Νότια Κορέα, την οποία είχε αντιμετωπίσει και στο Μουντιάλ της Άπω Ανατολής το 2002.

Αναλυτικά οι όμιλοι της διοργάνωσης:

1ος όμιλος

Ρωσία

Σαουδική Αραβία

Αίγυπτος

Ουρουγουάη

2ος όμιλος

Πορτογαλία

Ισπανία

Μαρόκο

Ιράν

3ος όμιλος

Γαλλία

Αυστραλία

Περού

Δανία

4ος όμιλος

Αργεντινή

Ισλανδία

Κροατία

Νιγηρία

5ος όμιλος

Βραζιλία

Ελβετία

Κόστα Ρίκα

Σερβία

6ος όμιλος

Γερμανία

Μεξικό

Σουηδία

Ν. Κορέα

7ος όμιλος

Βέλγιο

Παναμάς

Τυνησία

Αγγλία

8ος όμιλος

Πολωνία

Σενεγάλη

Κολομβία

Ιαπωνία

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις και συγκεκριμένα σε: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Αικατερίνενμπουργκ, Σότσι, Καζάν, Σαράνσκ, Βόλγκογκραντ, Ροστόφ, Σαμάρα, Νόβγκοροντ και Καλίνινγκαρντ.

Όσο για τα στάδια, όπου θα διεξαχθούν οι 64 αγώνες της τελικής φάσης είναι τα: Kaliningrad Stadium, Volgograd Stadium, Ekaterinburg Stadium, Fisht Stadium, Kazan Arena, Nizhny Novgorod Stadium, Luzhniki Stadium, Samara Stadium, Rostov-on-Don Stadium, Spartak Stadium, Saint Petersburg Stadium, Saransk Stadium.