Βαθμολογία

Προειδοποίηση προς τους γκέι ποδοσφαιρόφιλους

Μπορεί στη Ρωσία να μην είναι παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος, ωστόσο, δεν είναι κοινό μυστικό πως η ομοφυλοφιλία δεν τυγχάνει και της καλύτερης αντιμετώπισης. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Οργανισμός FARE που προωθεί την ισότητα στο ποδόσφαιρο θα ετοιμάσει οδηγό συμπεριφοράς» που θα αφορά τους LGBT και το τι θα πρέπει να προσέξουν εάν αποφασίσουν να πάνε στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

«Ο Οδηγός θα συμβουλεύει τους ομοφυλόφιλους να είναι προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους, εκεί όπου ξέρουμε ότι τα μέλη της LGTB δεν είναι ευπρόσδεκτα, ενώ το ίδιο μήνυμα ισχύει για τους μαύρους φιλάθλους ή τις εθνικές μειονότητες που θα βρεθούν στις διάφορες πόλεις που διεξάγονται οι αγώνες. Δεν μπορούν για παράδειγμα σε όλες τις πόλεις να περπατούν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου», αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής του FARE Πιάρα Ποβάρ.

Προσθέτει, δε, ο οδηγός θα παρέχει ακόμη και πλήρης αναφορά για το τι ισχύει με τα δικαιώματα των γκέι στην Ρωσία. «Στη Ρωσία οι πολιτικοί νιώθουν ότι υπάρχει μια συνωμοσία των χωρών της Δύσης και ειδικά του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο μετά από λίγο καιρό παραδέχονται ότι υπάρχουν ζητήματα και προσπαθούν να τα λύσουν», εξήγησε ο Ποβάρ και συμπλήρωσε με νόημα: «Η πλειοψηφία των κατοίκων πάντως είναι περήφανοι που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ και θέλουν να φανούν ως καλοί οικοδεσπότες».