Βαθμολογία

Λεουτσάκος: «Να λάμψει η αλήθεια»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μετά την ήττα του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τον Αιγινιακό και για όσα είπε ζητήθηκε και από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τοποθετηθεί.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής ξεκαθάρισε πως άπαντες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε και προσέθεσε πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει το πρωτάθλημα όσο καλύτερα μπορεί. Ακόμη σημείωσε πως ο Καλαϊτζίδης κλήθηκε ούτως ή άλλως από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και πως περιμένει να λάμψει η αλήθεια. Αναλυτικά όσα είπε στον «Libero 107,4»:

Για τον Αρη: «Ο Άρης σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν παίζει είναι πολυτέλεια. Η θέση του Άρη είναι στην Α. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η ατμόσφαιρα το Σάββατο. Από αγωνιστική σε αγωνιστική, πιστεύω ότι θα έχει και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Για τον νόμο με το άναμα πυρσών και την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι ενιαίος ο κώδικας. Για τις ομάδες στην Football League ειδικά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, πρέπει να είμαστε και πιο προσεκτικοί. Η διαδικασία εκλογής της ΕΠΟ έπεσε στην αρχή της σεζόν και έγιναν κάποια πράγματα τα οποία δεν συζητήθηκαν πρώτα. Πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί τώρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Για αυτό και εμείς ενημερώνουμε τις ομάδες. Για να μπούμε σε μια διαδικασία ομαλής διεξαγωγής του πρωταθλήματος, πρέπει να κάτσουν όλες οι πλευρές σε ένα τραπέζι. Τώρα είμαστε στην ώρα μηδέν του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πιο κάτω δεν μπορούμε να πάμε. Επειδή μιλάω συνέχεια με ανθρώπους της Super League, θεωρώ ότι πρέπει να κάτσουμε με ανθρώπους της ΕΠΟ και του Υπουργού σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε για τις σχέσεις Super League-Football League, ακόμα και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Πρέπει να βάλουμε κάποιες δικλείδες ασφαλείας γιατί αύριο θα χτυπήσει τη πόρτα μια άλλη ομάδα. Δεν γίνεται η ομάδα που έρχεται από πάνω με χρέη, να προκαλεί προβλήματα κάτω. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν εργαζόμενοι».

Για τις δηλώσεις του Καλαϊτζίδη: «Τις δηλώσεις τις είδα στην συνέντευξη τύπου. Το τηλέφωνο μου είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο για τέτοιες καταγγελίες. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε προσπάθεια και να υπάρχουν τέτοιες σκιές. Το είδα και όταν η ομάδα μου αποχώρησε από το πρωτάθλημα, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν η ομάδα. Άλλες χρονιές, θα κρατούσαν την ομάδα και θα γελιοποιούσαν το πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να πάω κατηγορούμενος για κανέναν. Όλα πρέπει να γίνουν μπροστά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το τι κάνουμε και τι λέμε. Δεν μπορούμε να αφήνουμε εντυπώσεις. Δεν σας κρύβω ότι στο επόμενο συμβούλιο, θα φέρω θέμα για το πως να διασφαλίσουμε το πρωτάθλημα μας. Μπορεί να έχει και δίκιο. Τον έχει καλέσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Αν δεν υπάρχουν ονόματα, δεν μπορούμε να βγαίνουμε και να λέμε ότι θέλουμε, ειδικά την στιγμή που βγαίνουμε στην αγορά και ψάχνουμε χορηγούς».

Για τα προβλήματα των υποδομών: «Θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός και από την πολιτεία. Εκτός από το επαγγελματικό, υπάρχει και το ερασιτεχνικό. Να υπάρχουν υποδομές. Προχθές αποφασίσαμε και την έναρξη του πρωταθλήματος Νέων γιατί είχαμε και εκεί οικονομικά προβλήματα. Μιλούσα με προπονητή και μου είπε πως στην Ελλάδα, παίζει ποδόσφαιρό 1 στα 7000 παιδιά."

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη και τις υπόλοιπες ομάδες: «Ο κ. Καρυπίδης έχει αναλάβει ένα ιστορικό σωματείο με απαιτήσεις. Έχει άγχος μετά την περσινή αποτυχία και θέλει να πετύχει τον στόχο του. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλές ομάδες και είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει στην Football League. Καλή αγωνιστική ατμόσφαιρα συνάντησα και στο ματς των Τρικάλων με τον ΟΦΗ».

Για τα οικονομικά των ομάδων: «Τα έξοδα της διαιτησίας τα έχει αναλάβει η διοργανώτρια. Αυτό μπορεί να φτάσει μέχρι 800.000. Τις προηγούμενες χρονιές, που τα έσοδα ήταν 2-3-4 εκ. ευρώ, παραπάνω από 150 χιλιάδες δεν έπαιρναν οι ομάδες. Εαν τώρα που είμαστε στη διαδικασία εύρεσης νέων χορηγιών, θα δωθούν και κάποια χρήματα στις ομάδες. Με την εξυγίανση που κάναμε, τα λειτουργικά έξοδα των ΠΑΕ, έπεσαν από 1,6 εκ. σε 350 χιλιάδες ευρώ»