Βαθμολογία

Οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος Νέων της Football League

Πώς διαμορφώνονται οι δύο όμιλοι του πρωταθλήματος Νέων Football League. Τρεις γύροι σε αυτόν των «7». Στις 17 Δεκεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα Νέων της Football League.

Αυτή την απόφαση πήρε στο ΔΣ της Πέμπτης (23/11) η διοργανώτρια αρχή και δείχνει πρόθεση να το αναβαθμίσει μετά την περσινή χρονιά των τεσσάρων ομίλων, που δεν βοήθησε καθόλου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους οι ποδοσφαιριστές των Κ19. Γίνονται, μάλιστα, προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή οικονομική συμφωνία για τις μετακινήσεις των αποστολών.

Πώς θα διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση; Σε δύο ομίλους. Έναν των 7 ομάδων και έναν των 10. Ωστόσο, η κανονική περίοδος θα περιλαμβάνει 18 αναμετρήσεις και στους δύο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στον όμιλο των «7» προβλέπει τρεις γύρους. Και οι γηπεδούχοι του 3ου γύρου θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ομάδων στους δύο πρώτους.

Όποια ΠΑΕ, δηλαδή, υπερισχύει στην ισοβαθμία του αντιπάλου της μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων, θα είναι και γηπεδούχος. Εάν και τα δύο παιχνίδια ολοκληρωθούν ισόπαλα, τότε θα ισχύουν τα κριτήρια ισοβαθμίας που προβλέπει ο ΚΑΠ (διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων, καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων, καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων).

1oς όμιλος

ΟΦΗ

ΑΟΧ Κισσαμικός

Εργοτέλης

Καλλιθέα

Σπάρτη

Παναχαϊκή

Παναιγιάλειος

2oς όμιλος

Αναγέννηση Καρδίτσας

Άρης

Τρίκαλα

Αιγινιακός

Βέροια

Απόλλων Πόντου

Απόλλων Λάρισας

Δόξα Δράμας

Πανσερραϊκός

Καραϊσκάκης

Η ημερομηνία της κλήρωσης του πρωταθλήματος θα ανακοινωθεί αφού προηγουμένως εγκριθεί η προκήρυξη από την ΕΠΟ. Σημειώνεται ότι το παράβολο συμμετοχής είναι 1.000 ευρώ και προβλέπεται πρόστιμο σε περίπτωση που κάποια ομάδα αποχωρήσει