Βαθμολογία

Mεγάλη συγκίνηση στο φιλικό προς τιμή του Ευγένιου Γκέραρντ

Έγραψε πολύ μεγάλη ιστορία στον ΟΦΗ και τιμήθηκε όπως του άξιζε... Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όσους είδαν δια ζώσης τον Ευγένιο Γκέραρντ να δίνει το «παρών» στο φιλικό παιχνίδι που έγινε τη Δευτέρα (20/11) στο «Γεντί Κουλέ» ανάμεσα σε παλιούς παίκτες των Κρητικών (Παιδιά Γκέραρντ) και συναδέλφους τους από άλλες ομάδες (Φίλοι Γκέραρντ).

Πολλά και μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, λοιπόν, έδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στον σπουδαίο Ολλανδό προπονητή, ο οποίος ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει καθηλωθεί πια σε αναπηρικό καροτσάκι.

Φυσικά, ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες τον αποθέωσε άμα τη εμφανίσει του στον αγωνιστικό χώρο, για να δημιουργηθεί θερμή ατμόσφαιρα με τα ουκ ολίγα καπνογόνα που άναψαν.

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Ολλανδέ», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα που ακούστηκε, με τη σύζυγό του Κατερίνα Παπαδάκη να δηλώνει: «Πολύ μεγάλη η συγκίνηση. Ήταν κάτι που ήθελα πολλά χρόνια να γίνει γιατί το αξίζει αυτός ο άνθρωπος, η αγάπη που του έχουν τα παιδιά είναι τεράστια, όλο αυτό είναι μοναδικό, το αξίζουν όλοι και όλοι οι άνθρωποι που τον αγαπούν και έχουν γεμίσει το γήπεδο. Περίμενε πολύ. Του έλεγα πάντα γι' αυτή τη μέρα γιατί περάσαμε δύο εβδομάδες δύσκολες στο νοσοκομείο και αυτή η μέρα τον κράτησε».

Ο Κώστας Φραντζέσκος και αρκετοί ακόμη παίκτες δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ο Ηλίας Πουρσανίδης, που ήταν και ο εμπνευστής του φιλικού, έσκυψε και φίλησε το χέρι του Γκέραρντ, ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Για την ιστορία οι Φίλοι Γκέραρντ επικράτησαν με 4-0 χάρη σε γκολ των Τζόρτζεβιτς, Καραγκούνη, Γιαννακόπουλου και Μάρκου.

ΠΑΙΔΙΑ ΓΚΕΡΑΡΝΤ: Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Γκουλής, Παυλόπουλος, Πατεμτζής, Ίσις, Μαρινάκης, Πουρσανίδης, Μαχλάς, Νιόπλιας, Τζουγκάνοβιτς.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Χωσάδας, Γιαλαμάς, Μπεκιάι, Αγιομαμίτης, Αδάμος, Αθανασιάδης, Αναστασίου, Βάβουλας, Βασιλείου, Βέρα, Βλαστός, Γεωργαμλής, Δέδες, Δερμιτζάκης, Διγκόζης, Θωμαΐδης, Ιορδανίδης, Καργιώτης, Κιάσσος, Κοζανίδης.

ΦΙΛΟΙ ΓΚΕΡΑΡΝΤ: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Κωστούλας, Καψής, Γκούμας, Μπασινάς, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γκόγκιτς.

Στον πάγκο: Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Κωστένογλου, Κωφίδης, Λαγονικάκης, Μαλέκος, Μάρκος, Νταμπίζας, Τζόρτζεβιτς.