Βαθμολογία

Ισοπαλία (1-1) για την Εθνική Ελπίδων (video)

Ευκαιρία να πάρει κεφάλι στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του UEFA EURO U-21 2019 έχασε η Εθνική ομάδα των Ελπίδων μετά το ισόπαλο 1-1 με την Κροατία στο γήπεδο της Τούμπας για την 5η αγωνιστική.

Οι διεθνείς του Αντώνη Νικοπολίδη προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τέρμα του Γιώργου Μανθάτη, είχαν δυο δοκάρια με τους Λάμπρου και Μαυροπάνο, ενώ τελείωσαν και το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Όμως οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπρέκαλο ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο είχε χάσει πέναλτι.

Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 33' όταν το σουτ του Λάμπρου από κοντά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των Κροατών, οι οποίοι στο 42' θα χάσουν πέναλτι με τον Μπρέκαλο, ένα πέναλτι που προήλθε από ανατροπή του παίκτη από τον Πασαλίδη.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 65' ο Τσιμίκας βρήκε ωραία τον Μανθάτη και ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 74' ύστερα από σουτ του Μπρέκαλο και λάθος υπολογισμό της μπάλας από τον Αστρά.

Στο 83' ο Πασαλίδης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, με την μεγάλη ευκαιρία της Εθνικής μας ομάδας να χάνεται στο 87' όταν ο Μαυροπάνος με κεφαλιά νίκησε τους πάντες στον αέρα, όμως είδε το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το 2-1 και τη νίκη από την Γαλανόλευκη.

">http://

Ελλάδα (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης (71’ Αστράς), Σάλιακας, Τσιμίκας, Νικολάου, Καραχάλιος, Μανθάτης (85’ Μαυροπάνος), Κουλούρης, Λάμπρου, Ανδρούτσος, Πασαλίδης, Γαλανόπουλος.

Κροατία (Νέναντ Γκράτσαν): Πόσαβετς, Κάρατσιτς, Σόσα, Σούνιτς, Τσαλέτα, Μπρεκάλο, Γιάκολις (90’+7’ Μπάσιτς), Μόρο, Μποτσκάι (46’ Μάγερ), Σίμιτς, Μπάλιτς (70’ Ιβάνουσετς).