Βαθμολογία

Νιώπας: «Αν δεν βρεθεί αγοραστής, αποχωρεί ο Αιγινιακός»

Μετά τον Αχαρναϊκό και ο Αιγινιακός φαίνεται ότι θα αποχωρήσει πρόωρα και άδοξα από το φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής... Τη Δευτέρα (13/11) ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Πιερίας Γιάννης Νιώπας δήλωσε ότι δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα για να τη συντηρήσει και αν δεν βρεθεί σύντομα αγοραστής, το... μαγαζί θα κατεβάσει ρολά.

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αντέξει όλα αυτα τα χρόνια να συντηρεί μια ομάδα στη Β' Εθνική. Είχαν έρθει κάποιοι Γερμανοί το καλοκαίρι, ήταν να πάρουν την ομάδα, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν. Μου το είπαν 1η Σεπτεμβρίου. Τότε ήταν αργά, δεν μπορούσαν τα παιδιά ούτε ομάδα να βρουν ούτε τίποτα. Είχα πει τουλάχιστον να κρατούσα την ομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το ότι χάσαμε από τα φαβορί δεν με πειράζει. Έτσι κι αλλιώς είχαμε ένα πάρα πολύ βαρύ πρόγραμμα στην αρχή. Δεν είναι αυτός ο λόγος. Και πέρυσι είχαμε χάσει 6-0 στα Τρίκαλα και τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές πήραμε τρία διπλά στον δεύτερο γύρο. Όποιος είναι στο ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρει και τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Αν σκεφτούμε ότι τα παιδιά ταξίδεψαν αυθημερόν με καράβι, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο. Εγώ φεύγω κατηγορηματικά. Δεν αντέχω», είπε αρχικά ο Γ. Νιώπας στο Αθλητικό Μetropolis.

Kαι τόνισε για το αν δεν βρεθεί αγοραστής: «Θα υπάρχει του χρόνου μία ομάδα στη Γ' Εθνική που θα ξεκινήσει από εκεί. Είναι προτιμότερο μια ομάδα να αφήσει απλήρωτο όλο τον κόσμο γιατί δεν μπορεί κάποιος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του από το να πει εγωιστικά ότι θα συνεχίσω να κάνω κάτι το οποίο δεν αντέχω; Οι καιροί έχουν αλλάξει.

Έξι χρόνια φτάσαμε στο σημείο να πουλάμε την περιουσία μας, και τώρα πάλι έβγαλα δύο οικόπεδα στο σφυρί, τι να σας πω. Ετοιμάζομαι να τα πουλήσω γι' αυτό τον λόγο. Δεν είναι τα πρώτα.

Σε κάθε περίπτωση το κεφάλαιο Γιάννης Νιώπας για τον Αιγινιακό, όχι γιατί το θέλω, έχει τελειώσει. Μακάρι να μπορούσα, αλλά πρέπει να τραβάμε γραμμές και να λέμε μπορούμε δεν μπορούμε. Αν δεν μπορούμε τι να κάνουμε; Θα κοροϊδεύουμε όλο τον κόσμο; Είναι καμμένη γη. Από τη Λίγκα δεν παίρνουμε τίποτα εδώ και δύο χρόνια. Πείτε μου εσείς πώς θα αντέξει ένα μικρό σωματείο όπως το Αιγίνιο. Πώς;

Ναι, ναι, ναι. Σταματάει αν δεν βρεθεί άνθρωπος να τη συντηρήσει. Εγώ δεν μπορώ άλλο. Δεν αντέχω. Ξεκάθαρα. Πιο ξεκάθαρη απάντηση δε νομίζω να έχετε πάρει ποτέ. Με έχετε ακούσει ποτέ πιο απαισιόδοξο; Πέρυσι στο τέλος του πρώτου γύρου σας έλεγα ότι θα βάλω τα δυνατά μας να σωθούμε. Τώρα σας λέω ότι δεν μπορώ. Και φεύγω για να το κάνω με το κεφάλι ψηλά.

Δεν ξέρω αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, αν υπάρχει άνθρωπος που θέλει να συνεχίσει. Ο Αιγινιακός είναι μία από τις ομάδες με τα λιγότερα χρέη. Αν εξαιρέσω δύο, τρεις υγιέστατες ομάδες, από τις μικρομεσαίες έχουμε τα λιγότερα χρέη».