Βαθμολογία

Ντάλιτς: «Πετύχαμε τον στόχο να πάμε στη Ρωσία»

Πανευτυχής εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Κροατία ο ομοσπονδιακός τεχνικών των Κροατών Ζλάτκο Ντάλιτς.

Ο 51χρονος τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τον στόχο που ήταν να προκριθεί η χώρα του στο Μουντιάλ, αναφέρθηκε στο μέλλον του στην εθνική, στο αν περίμενε πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις με την Ελλάδα, ενώ δήλωσε και για την κίνηση του να πάρει την φανέλα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου τον οποίο αποθέωσε όπως και τον Μανωλά.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Ντάλιτς:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήταν ένας ωραίος αγώνας. Πετύχαμε αυτό που επιδιώκαμε και πηγαίνουμε στην Ρωσία. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Ελλάδα γιατί έπαιξε σωστά και στα δύο ματς, υπήρξε fair play και ήταν όλα καλά από τη μεριά τους».

Για την θέση του στον πάγκο της Εθνικής Κροατίας:

«Σε ένα λεπτό είμαι έτοιμος να υπογράψω. Είμαι τρισευτυχισμένος για ότι κάναμε και σχεδιάζουμε τον δρόμο για την συνέχεια. Είναι χαρά και τιμή μου να είμαι προπονητής της Εθνικής μου ομάδας».

Για το αν περίμενε να προκριθεί τόσο εύκολα η Κροατία:

«Δεν ήταν σημαντικό για εμένα ποιος θα είναι αντίπαλος. Στο Ζάγκρεμπ είχαμε ένα φοβερό παιχνίδι αλλά εδώ ήταν πολύ πιο δύσκολο. Εάν για παράδειγμα είχαμε κερδίσει με 1-0, σήμερα θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Εγώ είχα την πεποίθηση πως θα περάσουμε στην Ρωσία, όποιος και να ήταν ο αντίπαλος».

Για το γεγονός ότι πήρε την φανέλα του Σωκράτη στο φινάλε:

«Ο Σωκρατής και ο Μανωλάς είναι από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη, ήθελα να έχω κάτι από αυτόν τον αγώνα που μας οδήγησε στο Μουντιάλ για να τον θυμάμαι».

Τι άλλαξε τόσο γρήγορα στην Κροατία από τη στιγμή που δεν είχε πολύ χρόνο μπροστά του όταν ανέλαβε:

«Η ουσία είναι ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες, με τεράστια ποιότητα. Δεν έπρεπε να κάνω πολλά πράγματα, εγώ κυρίως έκανα συζήτηση με τους παίκτες μου. Υπήρχε και προηγούμενος προπονητής και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και θα ηταν αποτυχία να μην περάσουμε.

Για το γεγονός ότι έπαιξε πιο αμυντικά η Κροατία στη ρεβάνς:

«Ήρθαμε με ένα καλο αποτέλεσμα εδώ, το σημερινό ματς ήταν διαφορετικό λόγω της Ελλάδας που ήταν πιο επιθετική. Δεν είμαι τόσο ευχαριστημένος αλλά σημασία έχει ότι περάσαμε».