Βαθμολογία

«Διπλό» με ανύπαρκτο πέναλτι η Ελβετία

Η Ελβετία απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018, καθώς νίκησε 1-0 στη Βόρειο Ιρλανδία με γκολ του Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, αλλά από ανύπαρκτο πέναλτι!

Πολύ κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2018 βρίσκεται η Ελβετία, καθώς νίκησε 1-0 τη Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (η ρεβάνς του διεξάγεται στη Βασιλεία την Κυριακή στις 19:00).

Σκόρερ του μοναδικού γκολ στο "Windsor Park" ήταν ο Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, με τον αριστερό μπακ της Μίλαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ΜακΓκόβερν με εκτέλεση πέναλτι στο 58'.

Το πέναλτι πάντως ήταν απλά... ανύπαρκτο, καθώς σε σουτ του Τζερντάν Σατσίρι η μπάλα χτύπησε στο δεξί χέρι του Κόρι Έβανς, ο οποίος όμως το είχε κολλημένο στο σώμα του ήταν και γυρισμένος πλάγια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι!

Όπως και να έχει, η Ελβετία ήταν λίγο καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες και πήρε τη νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει σε 4η σερί συμμετοχή σε Μουντιάλ και 11η συνολικά στην ιστορία της.

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, ΜακΛόχλιν, ΜακΌλεϊ, Τζονι Έβανς, Μπραντ, Κόρι Έβανς (65' Σάβιλ), Νόργουντ, Στίβεν Ντέιβις, Ματζένις, Ντάλας (52' Γουόρντ), Λάφερτι (78' Γουάσινγκτον).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Ακάντζι, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Ζακαριά, Τζεμαϊλί (83' Φάμπιαν Φράι), Σατσίρι, Τσούμπερ (87' Μεχμέντι), Σεφέροβιτς (77' Εμπολό).